onsdag 22. juli 2015

Kløe i halsen symptomer

Kløe i halsen eller munnen kan være veldig irriterende. Vanligvis, til en kløende hals tåle, men det er definitivt ikke en behagelig følelse. Sjelden skaper infernalsk kløe dypt i baksiden av halsen. Kløe i munn og svelg og svelling i slimhinnene kalles oralt allergi syndrom og er typisk ved kryssreaksjoner på matvarer, slik ofte pollenallergikere opplever 4. Typiske symptomer fra mage- og tarmkanalen er oppblåst mage, smerter, diaré og kvalme 4.

Hudsymptomer som elveblest, eksemforverring og kløe er også vanlige, særlig hos små barn. Selvfølgelig kan kløe , prikking eller riper i halsen også oppstå hvis halsen tørker ut og ikke holdes smidig ved for liten spytt. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


Det kan holde deg våken om natta. Når det klør i halsen føles det som at du må hoste hele tiden, men det er ingenting som hjelper. Ofte kommer kløe i halsen i etterkant av influensa eller en forkjølelse.


Resultatet blir som oftest tørrhoste og dårlig søvn.

Mange hudsykdommer fører til kløe , inkludert eksem (dermatitt), psoriasis, skabb, lus, vannkopper og elveblest. Kløen påvirker vanligvis bestemte områder og er ledsaget av andre symptomer som rø irritert hud eller nupper og blemmer. Kløende hud kan være et symptom på en underliggende sykdom. Hva er kløe i huden? Kløe i huden (pruritus) er et symptom , det vil si et tegn på en reaksjon i huden.


Den såre halsen med kløe og stadig behov for å hoste kan skyldes flere ting. Jeg vet ikke hvor i landet du bor, men dersom du bor i nærheten av eller i en storby kan det være en reaksjon på luftforurensning med en stor komponent av asfaltsvevestøv. Merk at denne oversikten er veiledende. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft). Norge av kreft i munnhulen og svelget.


Tidlig diagnose medfører at sykdommen i de fleste tilfeller kan behandles med svært godt resultat. Allergisykdommer blir gjerne delt inn i ulike grupper avhengig av hvilken del av kroppen som får symptomer. Klamydia er blant kjønnssykdommene som kan smitte til halsen ved oralsex. Med herpes er det derimot tydelige symptomer som er lett å kjenne igjen.


Først gir det kløe og sår. Overfølsomhed over for mælk ikke kun forårsager kløe i halsen , men normalt eksem. Laktoseintolerans kan endda forårsage tarmproblemer, såsom flatulens, diarré, opkastning og tarm kramper.

Gluten intolerance som en årsag til kløe i halsen Kløe i din hals kan være forårsaget af medfødt dvs cøliaki glutenallergi. Hei Nå er tiden inne for å poste dette. God stund nå så har jeg hatt kløe i halsen og mange nysing. Kløen kommer og går flere ganger om dagen og nyser en en god del ganger.


Jeg har gress- og pollenallergi, så lurer på om dette er kun symptomer på allergien? Har hatt allergiene i mange år, men før. Dette blir gjort når kreftsvulsten ligger på stemmebåndene eller stemmebåndsområdet.


Luftrøret legges ut på halsens forside, over brystbenet. Det blir et lite hull foran på halsen , et stoma, som man puster gjennom. Hvis du oplever kløe på halsen , kan årsagerne være mange.


Kløe på halsen skyldes ofte en allergisk reaktion på parfume, sæbe, ma medicin, kosmetik eller smykker. Men det kan også skyldes lus, psoriasis, seboroisk eksem og kontakteksem. Dog kan hudproblemer som akne, eksem og børneeksem også skabe kløe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg