torsdag 9. juli 2015

Pizzadeig med spelt og bakepulver

Fredagspizza med bunn av spelt (FODMAP-vennlig) Spelt inneholder et lavere nivå av fruktaner (FODMAP) enn hvete, rug og bygg og kan tolereres bedre for den mageplagede. Pizzadeig med bakepulver : 250g (ca dl) hvetemel. Bland det tørre i en bolle og rør i olje og melk.


Oppskrift på hjemmelaget pizzadeig som du lager enkelt og raskt selv. Av deigen kan du lage både langpannepizza, pizzasnurrer eller calzone.

Deigen kan også bli litt mer klissete med spelt , men jeg synes likevel det gikk greit å jobbe med den ferdighevede deigen, ved å benytte rikelig med mel på bakebordet og strekke litt ekstra i den utkjevlede deigen. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Da får man et helt annet ptodukt. Dette fører til at næringsverdien pr kg blir høyere av spelt enn tilsvarende vanlig hvete.


Mange mennesker med hveteintoleranse kan spise spelt. Spelt fikk sitt oppsving i Norge etter at Blodtypedietten kom for fullt for noen år siden. På Godt Brød lager vi flere typer speltbrød - sjekk med bakeren neste gang du er innom.

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis.


Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag. Check Out Our Updated Specials. Receive the Latest Deals Today! Earn Unlimited Rewards Earnings! Free Shipping Threshold!


Top Brands at iHerb. Bland havregryn og deretter resten av det trre. En smakfull og god pizza med ekstra mye grnnsaker. Pizzabunn med bakepulver - ts bakepulver.


Så flott å høre :-) Og ja, med kaldhevet pizzadeig kan man fint ha pizza også midt i uken. En pizzadeig skal bakes veldig løst, den skal kun røres sammen av godt i taliensk mel, vann, salt, litt sukker og litt gjær og er hevet kaldt, gjerne over natten. Bland melet med salt og tørrgjær, og olivenolje i fingervarmt vann. Lag en grop i bakebollen, og hell væskeblandingen ned i deigen.


Elt godt med hendende til du har en smidig deig, gjerne på melet benk.

Deigen er litt tyngre å jobbe med enn vanlig pizzadeig på grunn av den sammalte hveten. Bland sammen hvetemel, vann, olje, salt og bakepulver. Heimelaga, sunn pizza - to pizzabunner uten heving 21.


Hvis du nsker lage en grovere pizzabunn, finner du oppskriften til det her. Stikk ut fire pizzabunner og legg et tynt lag med tomatsaus p. Litt ekstra irriterende er det fordi jeg ikke har introdusert surdeigs speltbrø og dermed ikke vet om jeg tåler det og om starter-strevet er verdt det. Jeg lurer dermed på om Godt brøds surdeigsbrød av spelt kan være et godt introduksjonsalternativ? Det er 1 spelt , men ser det er grovere enn ditt. Jeg har valgt å skille ut en del oppskrifter som gjærfrie, da det er mange som ikke tåler dette.


Disse oppskriftene er stort sett bakverk som bruker bakepulver eller natron istedenfor. Prøv også mitt allergi søk. Candida oppskrifter er også uten gjær. Designer og blogger Maria Skappel har oppskriften på verdens enkleste og beste brød. Dette brødet trenger nemlig ingen elting.


Selve bakingen tar kun fem minutter. Brødet er sunt, godt og veldig enkelt. Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier.


Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Hjemmelaget grov pizzabunn. Lag din egen sunnere og grove pizzadeig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg