fredag 17. juli 2015

Sykepenger kalkulator

Finn laveste nettpris her. Som arbeidstaker har du rett til sykepenger fra første sykefraværsdag. Riktig beregning av arbeidsgiverperioden.


Med Infotjenesters arbeidsgiverperiode- kalkulator får du hjelp til å beregne når arbeidsgiver skal betale sykepenger og når NAV tar over. Denne kalkulatoren gjelder for tap ved kutt i sykelønn. I en del virksomheter dekker arbeidsgiveren beløp utover dette.


For å få rett til sykepenger på nytt, må du som hovedregel ha vært helt arbeidsfør i uker etter at du sist fikk sykepenger fra NAV. Hvis du har fått sykepenger i uker og fortsatt ikke kan arbeide på grunn av sykdom eller skade, kan du ha rett til andre ytelser som arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd. Mange arbeidsgivere betaler for mye sykepenger til ansatte uten å vite det.


Arbeidsgiverperioden - her kan det være penger å spare. Prøv vår gratis kalkulator og nettkurs, og unngå å betale for mye! Rettigheter knyttet til sykepenger er et omfattende tema. Så hvordan går du egentlig fram når du har behov for sykepenger , og hvordan kan du forsikre deg om at alt går riktig for seg?


Her får du de viktigste opplysningene. Disse kan få sykepenger. Du skal betale sykepenger for perioden 1. Grunnlaget for sykepengene er en såkalt beregnet aktuell ukeinntekt fastsatt i medhold av folketrygdloven §§ 8-og 8-29. Formålet med sykepenger er å dekke arbeidstakers inntektsbortfall ved fravær som skyldes sykdom. Reglene for beregning av sykepenger er derfor laget for å hensynta variasjoner i inntekt og arbeidstid for ulike grupper av arbeidstakere.


Når arbeidsgiveren har utbetalt sykepenger i en full arbeidsgiverperiode, skal det ikke bli noen ny arbeidsgiverperiode ved sykdom som inntreffer de første kalenderdagene etter at arbeidstakeren har gjenopptatt arbeidet (opptjening av ny arbeidsgiverperiode). Regn ut hvor mye du har rett til i dagpenger ved arbeidsløshet. Les mer om kalkulatoren under. Innloggede tjenester.


Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Husk å logge ut når du er ferdig. Hvordan kommer man frem til sykepengegrunnlaget når man skal beregne sykepenger ? Når man blir syk, kommer sykepenger først.


Har du høyere inntekt enn dette, så får du ikke sykepenger fra folketrygden for det overskytende. Sykepenger , grunnbeløpet og prosentsatsen. Skal det beregnes feriepenger av sykepenger ? Selv om arbeidstaker ikke nødvendigvis yter noen arbeidsinnsats under et sykefravær, regnes sykepenger utbetalt i arbeidsgiverperioden som arbeidsvederlag det skal beregnes feriepenger av. Forskuttering og refusjon av sykepenger ut over arbeidsgiverperioden.


Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale. Det er primært lønn og varige tillegg som skyldes personlig arbeidsinnsats som skal regnes med i sykepengegrunnlaget. Retten til sykepenger faller bort dersom arbeidsgiveren skal betale sykepenger på grunnlag av legeerklæring (§ 8-7), og legeerklæringen ikke er sendt til arbeidsgiveren innen dager etter at arbeidsgiveren kan kreve slik erklæring.


Når har man rett på foreldrepenger?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg