torsdag 30. juli 2015

Hvor sjeldent er navnet ditt

Hvor mange heter det samme som deg,eller vi du finne et navn som er sjeldent brukt,så finner. Nå kan du sjekke hvor mange som har ditt. Mange deler etternavn med tusener av andre, mens noen har et unikt slektsnavn som har tilhørt familien i generasjoner. Søker du på det sjeldne navnet Vilrun, vil du få oppgitt at det er kvinner som har Vilrun som første fornavn, fem kvinner har navnet som eneste fornavn.


Av hensyn til personvernet, kan ikke SSB oppgi antall som bærer et navn, dersom det er færre enn fire som har navnet. Hvor mye vet du egentlig om navnet ditt ?

Sjekk ut betydningen av navnet ditt og opprinnelsesstedet på et kart. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Vil du gi barnet ditt navnet Love, Lerke eller Trygg? Eller vil du selv bytte navn - til for eksempel Jan Banan?


Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Navnet hans er så sjeldent at det er blitt fredet. Mange stavemåter - Du var to bom unna at navnet ditt skrev seg inn i historien.

Franske aner - Hvor kommer navnet fra? Finn laveste nettpris her. Et navn som tydelig signaliserer barnets opphav? Eller kanskje dere ikke har lang norsk tradisjon, men ønsker å vise tilhørighet likevel?


Spiller det liten rolle hvor navnet kommer fra, så lenge det er fint og unikt? Under finner du gode forslag – uansett hva som er bakgrunnen for at du leter etter norske og nordiske navn. Det er et stort ansvar å skulle bestemme hva en ny liten verdensborger skal hete.


Så hvor skal man starte? Kanskje ved å ta denne quizen og finne ut hvilken type navn du liker best? Mange gode forslag er like rundt hjørnet!


Har du noen gang lurt på hva navnet ditt , eller navnet til barna dine, betyr? Her kan du søke på navn og lese hva det betyr, og andre fakta om navnet. Var litt gøy å lese om mitt eget navn, Tamara, som betyr daddelpalme. Vi bryr oss om ditt personvern.


Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Gøy med sjeldent navn. Navnet Malte er ett av navnene som er ganske sjeldent i Norge.

Det er navnet på en slave som Paulus omvendte til kristendommen. Dette navnet har også vært brukt i Nord-Norge. Professoren sier at det ikke nødvendigvis betyr at nordlendinger har vært mer troende av seg enn andre i landet, men heller at de har vært mer åpne for nye kilder til navn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg