tirsdag 21. juli 2015

Hemoroider kløe

Disse gir ofte smerte, svie eller kløe , og man kan også ha en følelse av å ha noe i endetarmsåpningen. Symptomer som smerte, kløe , svie er vanlig, og det kan komme rødt blod i avføring. Hemoroider er ikke farlige, men de er plagsomme. For å bli kvitt hemoroider er det viktig med gode avføringsvaner, og det finnes salve som vil lindre kløen og ubehaget. De gir plager i form av blødninger, svie og kløe.


Dette er ufarlig, og kan heller ikke bli farlig.

Derimot kan hemoroidene skape ubehag og derfor bør de behandles. Ved LHL-sykehuset Gardermoen kan våre eksperter gi deg rett behandling. Små hemoroider kan føles litt ubehagelig, men mange merker ingen symptomer.


Større hemoroider kan gi irritasjon, kløe og smerter. Blod på toalettpapiret eller i toalettskålen er også vanlig. Sprekkdannelser i huden, analfissur, kan også gi kløe.


I dagligtalen benyttes derimot begrepet hemoroider først når hemoroiden er ekstra utvidet. Hva er egentlig hemoroider ? Konstant kløe , smerte eller svie i baken som forverres ved dobesøk.

Endetarmsplager kan for mange være flaut å snakke høyt om, uten av de vet hvor vanlig det faktisk er. Det antas at 50— av verdens innbyggere vil ha hemoroider i løpet av livet. Det finnes både utvendige hemoroider og innvendige hemoroider. De utvendige kjennes ofte med toalettpapiret når pasienten tørker seg etter avføring.


Ikke vær redd for å gå til legen med hemoroider ! Legen vil undersøke deg for å kontrollere om det virkelig er hemoroider du har. En av de vanligste symptomene er kløe. Hva du bør vite om hemoroider.


I noen tilfeller kan dette føre til blødning. Kløe i endetarmen er svært vanlig både hos voksne og barn, og det er beregnet av 1- av befolkningen har det. Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner.


Ofte oppstår plagene om natten når det er varmt og fuktig. Innvendige hemoroider er vanskeligere å oppdage, og kan skape større irritasjon, kløe og smerte. Derfor får du hemoroider.


Det kan være mange grunner til at man får hemoroider. Plagene som kommer med hemoroider er avhengig av hvilke hemoroider som poser ut. Ved indre hemoroider er det vanligst å se ferskt, rødt blod.


Det oppdages ofte ved toalettbesøk. Du bør ikke gå med kløe og smerter i endetarmsåpningen mer enn et par uker før du oppsøker lege.

Opplever pasienten blod på papiret ved avføring, skal du oppsøke lege så raskt som mulig. Blødninger er vanlig ved hemoroider , men det kan også være et tegn på betennelse i tarmen eller, i sjeldne tilfeller, kreft. God hygiene og lindrende salver kan dempe en del av ubehaget og irritasjonene som oppstår. Store prolaberende hemoroider kan også gi anal inkontinens.


Sterke smerter analt er utypisk ved hemoroider , og skyldes i så fall trombosering. Smertene ved trombosering skyldes at hemoroiden hovner opp og fører til at huden over hemoroiden kommer på strekk. Her finnes et godt kjerringråd mot kløe i underlivet. Medisinske urter og da særlig Aloe Vera kan være til stor nytte. Også når man har kløe i underlivet.


Les mer om kløe i underlivet. Kløe i halsen er irriterende, men det er mulig å bli kvitt problemet med et enkelt middel som finnes i de fleste hjem. Du har altså fått påvist en ytre hemoroide, er til tider plaget med smerter, kløe og friskt blod på papiret etter avføring.


Hva kan du forvente av symptomer fremover, og vil tilstanden bli borte eller vil du alltid ha disse plagene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg