tirsdag 21. juli 2015

Morsomme dikt

Noen mennesker liker ikke vinteren, de sier den er for kal jeg synes de bare liker å klage, vinteren er jo rett og slett knall! Jeg liker å studere istapper, og lage engler i snøen, jeg liker å gå. Hei, Skal ha framføring av dikt denne uken og jeg tenkte jeg skulle ha et som folk virkelig ville le av. Men etter litt søking og googling fant jeg ut at det ikke var så mye bra som lå ute. Så jeg lurte på om det var noen som hadde no vittige dikt på lager.


Innlegg om Morsomme dikt skrevet av esalen.

Vi har det artige Det er et sted som jeg vet om, skrevet 4. Leter du etter et dikt for barn? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden har vi samlet flere dikt som kan være morsomme for barna. En syngende giraff er ofte på tur, med vennen sin snegla, som alltid er så sur, men giraffen er en luring og kjenner til et triks, for det å joike høyt, gjør snegla mindre.


Dikt for barn – av 5. Brente pølser og lunken øl og en kropp som er så inderlig støl, strandløven er utslitt etter en ekstra lang sommer, lage mat og flexe muskler til alle som kommer. Nå som solen endelig har snud er det mer opphold og mindre slud snøen som smelter er våt og kram, og fjorårets hundedritt kommer endelig fram.

Morsomme visdomsord til konfirmanten… Tenåringer klager alltid på at det ikke er noe å finne på, for deretter å tilbringe hele natten utendørs med å gjøre nettopp det. Bob Phillips Vi blir egentlig aldri voksne… Vi bare lærer oss hvordan vi skal opptre blant folk. I går var det Verdens poesidag, og her på VG Nett markerte vi dagen ved å be dere lesere sende inn sine egne dikt. Responsen ble formidabel. Mer enn 7VG-lesere sendte inn bidrag i løpet av.


EVENTYRET SOM IKKE BLE FERDIGFORTALT Det var en gang en seter, bak setra lå en myr, på myra satt en gjeter, helt uten kyr. Hei og husk og hipp og hopp! Se,her husker Tipp og Topp!


Ingen er på samme sted. Topp går opp når Tipp går ned. Hipp og Hopp og husk og hei!


Jeg skrev mange, mange dikt , skrev mye, mye annet, var i live og aktiv, det var supert å være meg, og det ville jeg gi uttrykk for på alle mulige måter. Også dette morsomme diktet. Metaforene skulle være enkle å få øye på, billedbruken enkel å skjønne. Skriv inn svar med Roser er røde dikt osv.


Få forfattere er sitert så ofte i taler av mange slag som Herman Wildenvey. Men også i de morsomme diktene er det gjerne et snev av alvor, en sluttreplikk som plutselig viser at diktet ikke bare er til underholdning – men også kan gi grunn til ettertanke.

Som det lille diktet ”I tanker”. I haven vandrer en prestemann. Mange av disse reglene husker jeg fra jeg selv var liten, og barn elsker rim og regler :) REGNEVÆR!


Det drypper og drapper og spruter. Her finner du hundrevis av sitater, både inspirerende og morsomme sitater, ordtak, gullkorn og visdomsord. Vi har samlet gode sitater og ordtak fra hele verden, slik at du kan finne et nytt uttrykk som passer perfekt for din situasjon.


Vi har morsomme og artige sitater, kjærlighetssitater, ordtak om livet, ordtak om lykke og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg