mandag 3. februar 2020

Rense krabbeklør

Helge fra MENY-Lauget viser deg hvordan du renser krabben og hvordan du lager en enkel krabbesalat. Slik renser og koker du krabbe. Krabbe er både sunt og utrolig godt.


Vi viser deg hvordan du renser og koker krabben før vi avslutter med noen lekre oppskrifter. Hvordan gjøre krabba klar. Skip navigation Sign in. Sådan koger og klargør du krabbeklør fra taskekrabber - Duration:. Han kjøper alltid ukokt, frossen krabbe.


Den er lettere å rense , i tillegg har den ferske kongekrabben ofte ligget noen dager for lenge. Jeg forstår ikke hvorfor det selges så mye ferdigkokt og oversaltet kongekrabbe i ferskvarediskene. Man kan jo koke krabben selv.


I dag har vi vært ute med båten og hentet krabber! Pappa og stemor Kari setter ut krabbeteiner like utenfor Sponvika, og i dag fikk vi krabber på teiner. Deretter bar det rett hjem til krabbekokekjelen – og selvfølgelig krabbefest!


Selvfanget mat smaker alltid best, og krabbefiske krever ikke så mye som mange tror. Den enkleste måten å rense krabbe. Man sier at noen ganger er det enkleste det beste. Men, hva er det enkleste her, bortsett fra å kjøpe ferdigpillede skjell? Det nest enkleste er å kjøpe klør.


Og det gjør jeg mest (mindre håndtering, bedre for oss med fobi etc). Men, selv det er ikke bare enkelt. Med mindre du gjør som meg. Rense først og fryse etterpå.


Det er jo ikke så lett å glasere noe sånt, men siden det bare er til jul, så holder dem seg fint uten å gjøre det. Jeg anbefaler likevel å pakke dem mest mulig lufttett. I en boks eller noe sånt som har ett godt lokk.


Før gjestene kommer kan du hjelpe dem litt og rense noe av krabben, men legg det tilbake i skallet, slik at gjestene dine får noe å bryne seg på. Halve sjarmen med å spise krabbe er jo å lete etter det saftige og gode kjøttet. Det er da den gode og uhøytidelige stemningen krabber rundt bordet.


Dette er en lekker liten snack eller forrett som tar minimalt med tid å lage og i denne oppskriften får de en god smak med urtesmør. Fersk krabbe er på sitt beste om høsten, fra september til ut i november. Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene inni krabben.


Du beregner cirka 2g krabbekjøtt per person, som normalt er innholdet i en stor krabbe. NDLA sin visjon er å lage gode, åpne digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring og støtte opp om elever og lærere i aktivt og deltakende læringsarbeid. Knus skallet ett par steder på hver krabbeklo slik at de blir lettere å rense og sausen trenger inn under steking.


Ha sukker og eddik i en kjele sammen med chili, hvitløk og ingefær. Varm opp til sukkeret løser seg. Ha blandingen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å kjøre den glatt. Knus krabbeklørne lett med en hammer, slik at de blir lettere å rense. Tilsett sweet chilisaus, ketchup, kyllingkraft, salt og sukker.


La krabbeklørne småkoke slik at de blir gjennomvarme. Skal du ha mange mennesker til bords bør du bestille krabbeskjellene hos oss minst dager før. Du bør beregne en krabbe til hver gjest, men for å være på den sikre siden, kan du kjøpe noen løse krabbeklør i tillegg. For at maten skal bli enklest mulig for gjestene å spise kan du dele krabbene og rense det groveste før gjestene kommer. Den er videre designet slik at den går lett inn og låser maten, og ut kommer fine, kompakte kjøttstykker.


Størrelsen på rekene er med på å påvirke hvor fort de tiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg