mandag 24. februar 2020

Svie i brystet

Når jeg har trent har den godt fort opp og det tar forholdsvis lang tid å få den ned. Jeg opplever en sviende smerte (ikke veldig vondt men ubehagelig)midt i brystet , mellom puppene, som går litt oppover mot halsen og litt ut på sidene. Det er helt naturlig at vi har litt vondter rundt omkring i kroppen. Som regel er dette helt ufarlig og går over av seg selv. Brystsmerter i din alder skyldes nesten aldri noe farlig, og det at de varer så kort, er bare med på å forsterke mistanken om at dette er helt uskyldig.


Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst.


Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom. Har siden i går (onsdag) ettermiddag hatt vondt i brystet , da spesielt venstre side. Det svir og det føles litt ut som jeg har en kul på innsiden under venstre pupp, omtrent der puppen er festet. Lurer på om jeg har hjerteproblemer? Vet det høres ut som jeg hypokonder, burde vel.


Noen får utsondring av uklar eller blodtilblandet væske fra brystvorten. Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige. Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også smerter i ryggen, i siden og tildels i skuldrene.


Smerter nederst i brystet kan være vanskelig å avgrense fra mavesmerter. Hva kommer brystsmerter av? Major causes of musculoskeletal chest pain in adults. Retrospective observational study of patients who present to Australian rural emergency departments with undifferentiated chest pain. Brystsmerter betegner smerter som oppleves å komme fra brystet , og som har sitt opphav i brysthulen eller omkringliggende organer.


Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Svie i brystet på venstre side er også et symptom på magesår eller gastritt. Vi bør også nevne om slike sykdommer som akutt pankreatitt - denne sykdommen er helt i stand til å provosere en uutholdelig syndrom og føre til bukhinnebetennelse.


Jeg fikk noen timer etter en fjelltur i går, symptomer som kan tyde på at det kan være noe med hjertet. Jeg har høyt blodtrykk og går på selosok og vanndrivende. Var på belastnings EKG i fjor men de kunne ikke finne noe. Mener at det er angstrelatert.


Svie i brystet

Brystet er hovent og vannvittig vondt. Har veldig små bryster , så den merkes godt. Er og blitt gravid for 2. Spesielt under armen som ligger til det vonde brystet. Andre undersøgelser. Det er sjældent nødvendigt med andre undersøgelser.


Hvis man finder en knude i brystet , som man ikke med sikkerhed ve hvad er, bliver du henvist til mammografi, og eventuelt ultralydundersøgelse. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Vondt i brystet og brystsmerter kan være skremmende og smertefullt. Ved sterk eller langvarig hoste, smerter i brystet eller pustevansker.


Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dette er selvstendige legetjenester som ikke leveres av Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg