tirsdag 25. februar 2020

Xtravaganza ketose

Forgot your password? Man kan også havne i ketose hvis man går på sultekurer. Mange som ikke går på lavkarbo kan få utslag på ketostix på morgenen fordi det er lenge siden man har spist.


Derfor har jeg nå startet på xtravaganza -kurs. Slitsomt men effektivt. Xtravaganza og rødvin? På uker skal vel mine kg være borte. Er i ketose under pulverdietten og fortsetter etterpå med en diett som ligner litt på lindbergs diett.


Saken er at det her skal benyttes sundt fett fra olivenolje, rapsolje og slikt. Etterhvert begynner en gradvis å spise mat og ettersom jeg har skjønt spiser en lavkarbo. Har akkurat klart min tredje uke på helfart, og det har vært tungt, og samtidig lettere enn jeg trodde, men ikke Lett sånn sett. Skulle vært møte igår, men pga høstferie blir det neste uke da. I posene får man nok vitaminer og mineraler.


MEN jeg kan ikke anbefale noe jeg ikke har prøv og jeg starter altså i dag. Jeg har slitt en del, særlig i uke to og den siste uka. Men så er det også karb pr dag, og det ser ut til å være for mye for meg for å være i ketose. Det kommer kanskje av at jeg har levd ganske mye på lavkarbomat de siste årene, og kroppen min må ha mindre karber for å komme i den lykksalige ketosen.


Det var meg som hadde gått ned kg på uker. Det går ut på at man tar inn veldig lite kalorier (ca 5pr døgn), og oppnår ketose. VLCD(Very Low Calorie Diet) er et produkt som har til hensikt å sikre en effektiv og ukomplisert vektreduksjon. VLCD inneholder alle de vitaminene, mineralene, fett, karbohydrater og proteiner som kroppen trenger, og fungerer som mat i konsentrert form.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Rent praktisk skjer dette ved at man tømmer kroppens glykogenlagre fra leveren, og kroppen tvinges til å hente energi fra fettlagrene. Om du har lys rosa utslag , så er du i ketose , og det forbrennes fett. Ikke heng deg opp i stixen, de er kun en indikator, ingenting annet. Ketose skjer i blodet og i kroppsvevet.


Det finnes ikke mild eller sterk ketose slik mange tror ! Og fargen på stix’en viser ikke grad av ketose , men mengden ketoner i urinen. Noka funker men det finnes andre som funker bedre. Noka inneholder forholdsvis mye kalorier sammenlignet med tilsvarende kurer. Smaker bedre, men når du blander den med melk som man skal så tilsvarer det to brødskiver med pålegg (som er mye bedre!), og det er gir mye karbo og kalorier til å gå i ketose.


Ser ut som jeg er i rute med ketose tilstanden og brenner kroppsfett. Spent på resultatet av denne 3. Jeg forstår også nå at siste uke var en mellomfase hvor det stoppet opp litt, og kroppen tok til seg litt væske som gjorde at jeg gikk et par kilo opp. Hadde ikke blitt så stressa om jeg hadde brukt litt tid og satt meg inn i hva som var i vente.


Jag hade inte tänkt att börja på xtravaganza förrene fter resan men jag var så peppad så jag började den 1aug och hann då med tre veckor helfart före resan. Jag var helt bestämd att fortsätta helfarten när jag kom hem så länge jag orkade. StineH sa for 9år siden:.


Her tenkte jeg at vi kunne legge ut bilder fra hverdagen vår, bilder for å vise hvor mye vi har gått ned i vekt, eller bilder rett og slett for å motivere andre og vise at det ER virkelig mulig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg