fredag 28. februar 2020

Tropisk aroma coop

Stort utvalg av hoteller. Gratis avbestilling! Sammenlign matkort og søk direkte. Få rabatt hver gang du går til butikken - Skaff matkort. Tropisk aroma – tidløs klassiker.


Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma.

Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Wenche lager sjokoladekake etter etterlysning fra seere. Denne varianten er klassisk og krydret, og kalles tropisk aroma. Oppskriften stammer fra hennes egen bestemor.


Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet.


For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne.

Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel. Kaken er fin å fryse. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Det som gjør denne oppskriften helt spesiell er at den gir en skikkelig GIGASTOR kake (dvs stor nok til å mette en hel klassefest). Vispa grädden fluffig och smaka ev av med amaretto. Gröp ur passionsfrukterna. Varva glass, grädde, mango och smulade maränger i serveringsglas. Perfekt til når du skal ha kaffebesøk eller til en annen spesiell anledning.


Ahhhhh… denne klassiske herligheten hadde gått helt i glemmeboken før min yngste datter hadde vært. Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak.


En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma. Mange deilige sjokoladekaker finner du her.


Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg