onsdag 19. februar 2020

Snobbete etternavn

Mitt nye etternavn må staves når noen skal skrive det ne og det blir som regel feil uansett, sier Figenschow. Grunnen til at han likevel valgte å bytte navn, var at kona hadde en sterk tilknytning til sitt etternavn. Jeg giftet meg rett og slett inn i Figenschow-slekten, og selv hadde jeg ikke like mye tilknytning til mitt navn. Han er ikke alene om å bytte ut et vanlig navn med et mer spesielt.


Norsk navnesnobberi. Redaktøren har ordet: Vi liker ikke snobberi i dette landet, bortsett fra i våre egne etternavn. Der skriver vi på gammel dansk, til tross for at det var tilfeldigheter som ga oss Wiig, Wahl og Krogh, skriver redaktør Nina Kristiansen i denne kommentaren. Med snobbete , tenekr jeg litt sånn små adelig, eller fra familie med Historie og penger.


Om dere skjønner hva jeg mener,. Ikke noe formening om navnene er stygge, men de tilhører i mine ører en klasse litt høyrere opp enn den jevne nordmann. Snobbete er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp snobbete i ordboka. Sistnevnte ble imidlertid ofte sett på som unorsk, snobbete og komplisert.


Noen foretrakk at kvinnens etternavn ble familiens mellomnavn. Da kunne familien ha samme navn, begge etternavn var representert, og man slapp å bryte tradisjonen med at kvinnen tok mannens navn. Flere vil ha snobbete etternavn. Fremtidens trendnavn for gutter og jenter.


Hva regnes som pretensiøst på navnefronten? Har inntrykk av at heter du noe annet en Kari, Anne eller Lise er det for snobbete og passer ikke her i landet. Jeg syns det er fint med litt spesielle utenlandske navn. Kan noen gi et eksempel på et pretensiøst navn så jeg skj. Dette er de mest populære navnene der du bor.


Det er mulig et pseudonym slipper unna de reglene, det vet jeg ikke, men uansett kan det oppstå krangel. Etternavn FINE : Opprinnelse og omrde - Geneanet Etternavn FINE : Opprinnelse og omrde. Ingen her som nevner mer vanlige og fine etternavn som Isdahl.


Marius Jensen fra analysebyrået Opinion. Han mener at det er i detaljene identiteten vår ligger. Mitt etternavn er kjempespesielt og SUPERNORSK mens hans er utenlandsk men vanlig. I de (få) tilfellene jeg kjenner til, der barna har fått mors etternavn , så har omgivelsene faktisk reagert negativt på det, og tillagt mor stygge og negative egenskaper (egoist, selvhevdende, snobbete og nedlatende holdninger overfor farens etternavn osv).


Jeg har observert mye av det samme som deg, TS. Anonym bruker skrev: Spar det til neste år, da vil den lille ha forutsetning for å forstå noe av det. Du får mange nok år med krav om førjulsaktiviteter, som regel såpass mange at du nok blir temmelig fornøyd. Jeg elsker jul #128514; Og ønsker å gjøre litt e. Kryssordbok på nett med flere millioner synonymer. Perfekt for å løse kryssord!


Det er ikke alltid morsomt for barnet å komme i klasse med andre med samme navn. Men et alt for unikt navn som få har hørt før eller klarer å stave, kan også virke negativt på barnet. En måte å balansere dette på er å velge et mer vanlig fornavn om etternavnet er uvanlig, og det omvendte om man har et vanlig etternavn.


Hoven er et ord på bokstaver som begynner med H og slutter på N. Ordet består av vokaler og konsonanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg