onsdag 12. februar 2020

Ultralyd jordmor

Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd for å bekrefte graviditet. Denne undersøkelsen kan gi de vordende foreldrene en god mulighet for tidlig tilknytning til barnet. Når barnet ligger i riktig posisjon er denne undersøkelsen en opplevelse for både mor, far og jordmor. Du får både bilder og filmsnutt av ultralyd -undersøkelsen sendt til din mobiltelefon.


3D og 4D ultralyd.

Du kan lese mer om vårt tilbud om ultralyd her. Kurs ved Ullevål pasienthotell. Mange spørsmål melder seg når et barn skal komme til verden. Kompetanse som jordmor innen svangerskapomsorg, fødsel og barsel samt ultralyd fra fostermedisinsk poliklinikk og svangerskapspoliklinikk på Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Drammen, Bærum sykehus og Bærum kommune.


En jordmor har ansvar for, og følger opp, den fødende under fødselen og er stort sett den som tar imot barnet når det blir født. Dersom det oppstår noe underveis i fødselen tilkaller jordmor en fødselslege. Jordmor samarbeider med fødselslege og barnelege dersom en fødsel krever dette.


Ved våre klinikker i Førde møter du erfarne jordmødre som alle har videreutdanning i ultralyddiagnostikk ved NTNU.

Vi tilbyr ultralyd for gravide gjennom hele svangerskapet! Les mer om våre jordmødre i Førde, Stavanger og Bergen under. Pris for tidlig ultralyd og 3D ultralyd finner du på klinikksidene til hver avdeling. Men man bør forsikre seg om at den som utfører ultralyd har kompetanse i bruk av ultralyd med tanke på ALARA begrepet (As Low As Resonably Achieveable). Helsesjekk ultralyd.


Her finner du oversikt over prisene for ulike konsultasjoner og kurs hos Jordmor Kjersti. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten. Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby. Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig.


Du bør få timeavtale innen en uke. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor. I denne modulen tilegnes basal kunnskap om obstetrisk ultralyd i svangerskapets andre og tredje trimester. Dette oppnås gjennom både teoretisk undervisning og praktisk trening. Første åtte uker: Teoretisk og praktisk undervisning i Trondheim.


Det gis opplæring i basal obstetrisk ultralyd og prinsippene bak sonografisk bildefremstilling. Alle mine tjenester og undersøkelser utføres i tråd med gjeldende lover og retningslinjer og etter god etisk og jordmorfaglig standard. Piroozeh er medlem av den norske jordmorforening (DNJ) og norsk forening for ultralyd -diagnostikk (NFUD).

Oppfølging i svangerskapet: Første kontroll bestiller du selv til egen lege. En har i dag ingen holdepunkter for at ultralyd er skadelig for fosteret så lenge en jobber innefor sikkerhetsprinsipper utarbeidet for ultralyd på foster (ALARA). Når skal jeg ta kontakt med jordmor ? Cirka uke 7-etter første dag i siste menstruasjon. Du avtaler med jordmor når det er behov for første kontroll. Kan jordmor henvise meg til tidlig ultralyd ? Når det er en medisinsk indikasjon på at du bør ta tidlig ultralyd , kan jordmor henvise til sykehus.


Som jordmor har jeg mye kunnskap som kan være viktig å formidle tidlig, og dette bidrar til at den gravide føler seg trygg helt fra starten. Det er også hyggelig å ha ultralyd tilgjengelig slik at vi kan ta en liten titt på den lille, og for å sjekke leie 1 sikkert senere i svangerskapet. Jordmor og lege ved helsestasjonene i Bergen kommune gir råd og veiledning til deg som venter barn eller som nettopp har fått barn. De gir også råd til deg som planlegger å bli gravi eller hvis du trenger hjelp til familieplanlegging og valg av prevensjon.


Dette er en privat bedrift som i hovedsak utfører ultralyd av gravide. Tjenesten er gratis. Jeg har har lang erfaring som jordmor innen svangerskapsomsorg, fødsel og barselpleie, samt i ultralyd av gravide.


For å dekke etterspørselen etter ultralyd for gravide, utvider vi vårt tilbud. Vi er så stolte og sprudlende glade! Endelig kan vi ønske en ultralydjordmor velkommen til jentegjengen ved Oslo jordmor og kvinnesenter.


Størst på ultralyd for gravide i Norge Drammen – Bergen – Tromsø. Hos oss blir du møtt av erfarne ultralydspesialister (sonografer) med lang erfaring innen ultralyd. Sonografene har internasjonalt anerkjent utdannelse på masternivå fra bl.


Ultralydjordmora vår heter Weronica Roksvåg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg