onsdag 12. februar 2020

Sterke norrøne guttenavn

Norrøne navn fra Vietnam. I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn. De fleste som heter Ty og Ve, som begge finnes i norrøn mytologi, har dem som et vietnamesisk navn, sier Utne. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca.


Lenger ned i saken finner du gode forslag – uansett hva som. Lista omfatter de norrøne gudefigurer som omtales i kildene Den eldre Edda, Den yngre Edda og fornaldersagaene. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med. Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70–dverger som nevnes i Voluspå, vers 11–16.


Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Hva er det dere forbinder med norrønt eller norske guttenavn ? Jeg står nå helt stille. Dette er selvsagt bare subjektiv synsing på grensen til nonsens, men det er like fullt tanker jeg gjorde meg da vi skulle finne navn til våre tre gutter. Som forøvrig har sterke navn alle sammen.


Her var det utrolig mange flotte navn! Likte spesielt godt Erlen Ole, Håkon, Vebjørn, Torje og Håvard. I tillegg synst jeg Ola, Sigurd og Olav er veldig sterke.


Av jentenavn synst jeg Kari er tøft, ser for meg en skikkelig kul jente! Noen andre forslag til sterke jentenavn? Takk Er ute etter guttenavn også. Upopulære navn på babyen Disse navnene vil ingen ha Du kan trygt gå for Grete, Bjørg eller Jan hvis du ønsker et sjeldent navn til barnet ditt.


Det var vanlig å danne fornavn av to led som kunne settes sammen ganske fritt og danne nye navn. Det siste leddet fortalte ofte om det var et jente- eller guttenavn. Mange av disse navnene har overlevd fram. Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn. Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag.


Guttenavn : Garf Birk Balder Rex. Frøya er den norrøne gudinnen for kjærlighet. Hunden til Petter kan hete Sporty. Vi fikk oss nettopp en liten brun og hvit English Springer Spaniel selv. Har dere noen gode forslag til litt sterke guttenavn ? Foreldre har gjerne forskjellige ønsker når det gjelder navn.


Mens noen leter seg frem til de mest spesielle og spennende navnene, vil andre gjerne ha motenavn som barnet kan dele med flere i barnehagen og senere klassen. Bibelske guttenavn på G. Gabriel – betydning: Guds sterke mann. Sjeldne guttenavn : Angell – stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg