mandag 10. februar 2020

Utslett uten kløe

Finn Hudutslett Uten Kløe. Men du spør om der kan være bakenforliggende årsaker til kløe uten utslett. Ja, det finnes en hel rekke mulige årsaker, og jeg har ingen mulighet til å si deg noe om hva som evt kan være årsaken i ditt tilfelle, om det da er noen bakenforliggende årsak til din kløe , hvilket jeg heller ikke vet noe om. Takk for spørsmålet ditt. Som du skjønner er det ikke mulig å gi et sikkert svar uten å ha sett deg.


Deler noen tanker under rundt symptomene du beskriver.

Ved et ikke-kløende utslett i områdene du beskriver vil vanligste årsak være pityriasis rosea. Kronisk kløe defineres som kløe som har vart lengre enn seks uker. Symptomet kan følge med en rekke medisinske tilstander og påvirker livskvaliteten i betydelig grad. Selv om kronisk kløe er forbundet med en rekke inflammatoriske hudsykdommer som atopisk dermatitt, lichen planus og psoriasis, så kan symptomet foreligge uten at det er utslett.


Må kløe skyldes sykdom? Den vanligste årsaken til kløe i huden er ikke overraskende hudsykdommer, men har du ingen utslett skal vi i dette svaret se bort fra disse. De fleste utslett lar seg, i det minste, redusere via en rekke mulige behandlinger.


De færreste angrer på å ha prøvd forskjellige metoder for å bli kvitt plagene som både kløende utslett og utslett uten kløe kan forårsake, derfor lønner det seg å sette seg ordentlig inn i sin tilstand og finne riktig behandling.

Eksemet og kløe medfører rø sår og fortykket hud. Utslett med kløe , veiviser Utslett med kløe hos barn og voksne kan ha en rekke ulike årsaker, som kontakteksem, barneeksem, insektsstikk, soleksem, skabb, lus og nevrodermatitt. Lichen planus: Lichen planus fører til intens kløe og gir et utslett som består av tallrike, små, avflatede, kantete, rødfiolette knuter som oppstår hyppigst rundt håndleddene og anklene. Rosacea : kan minne litt om kviser og kan gi rødme, knuter og pustler i pannen, på nesen, i kinnene og på haka, men ingen hudormer. Ved kraftig kløe som ikke blir bedre i løpet av 1-uker.


Kraftig kløe kan skyldes en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom kløen forstyrrer nattesøvnen. Personer med skorpeskabb har tykke skorper i huden som inneholder et stort antall midd og egg, de er svært smittsomme og kan spre smitten både ved direkte hud-mot-hud kontakt og hvis andre har kontakt med deres klær, sengetøy og møbler. De har ofte ikke de vanlige symptomene på skabb som utslett eller kløe. For de med kløe uten utslett og lang tid siden siste helsesjekk og blodprøver, bør komme dersom kløen er vedvarende, det vil si utover seks ukers tid.


Spesielt ved assosierte symptomer som sykdomsfølelse, uttalt nattesvette, vekttap, magesmerter, lymfeknutehevelse eller økt kløe ved varm dusj eller etter inntak av alkohol. Andre årsaker til utslett , kløe og svie i underlivet. Kløe og utslett i underlivet kan oppstå også uten en form for infeksjon, som for eksempel slik som nevnt tidligere kan ph-verdiene i underlivet forårsake ubalanse i underlivet som kan føre til irritasjon, til og med sopp. Innimellom klør jeg så mye at jeg får bloduttredelser eller at det rett og slett blør.


Det varierer hvor på kroppen det er, men er som oftest i nakken, hodet, beina, armene og ryggen. Barnesykdommene har utslett som følger med feber. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem.

Det er på en måte en slags ubehag. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva. Slik sorterer du barnesykdommer med utslett fra hverandre: Vannkopper: Utslettet merkes først som røde prikker. Ved brakioradial kløe (eng. brachioradial pruritus) er det kliniske bildet kløe dorsolateralt på en eller begge armer.


Plagene kan lindres av å legge isposer på huden (the ice-pack sign). Dette passet bra med symptomene hos vår pasient. Noen pasienter kan beskrive brenning og prikking i huden i tillegg til kløe. Helvetesild: Utslettet starter med kløe , prikking, sviing eller smerter i et avgrenset område av huden. Det kalles også norsk skabb.


I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Som regel blir regionen rundt brystkassen rammet, men noen får også utslett på halsen og i ansiktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg