tirsdag 11. februar 2020

Stekt sei med rømmesaus

Napp ut eventuelle ben i fileten og del den i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend stykkene i mel. Smelt en god klatt smør i en stor og varm stekepanne. Brun alt i smør, hell på vann med buljongterning, og la løken surre til den er godt mør. Smak til med salt og pepper.


Dette er en middag som er veldig rask å lage. Her får du mine beste tips og oppskrift for å lage denne retten så god som mulig. Her tok vi en spansk en på sausen og lagde en hjemmelagd bernaisesaus med hakkede gulrøtter istedenfor. Litt morsomt men faktisk godt.


Ellers er jo sei en av våre favorittfisker og anbefales for alle. Med mye mer smak en de fleste andre fisker. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Sausen er naturlig glutenfri. Rens brokkoli og skjær den i fine buketter. Kok i lettsaltet vann, ca. Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen.


Rist av overflødig mel. Varm en stekepanne med med margarin. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Helstekt kveite er lettvint å lage når du har mange til bords.


Jeg syntes den får et annet preg når den er helstekt enn å koke eller steke kveiteskiver. Anbefaler å bruke steketermometer. Da har du god oversikt når den er ferdig. Overaskende raskt går det også.


Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet. Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus , syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker. Et nydelig målti rett og slett. Krydre fisken med salt og pepper, rull den deretter i hvetemel.


Ha deretter fisken i kasserollen med fløte. Stek den så i pannen. La den små koke noen minutter. Serveres med rå raspede gulrøtter og kokte poteter. Server seibiffen med stekt løk, grovhakket gressløk og sitron til å presse over til slutt.


Sei - Sei er en flott matfisk og sportsfiske etter sei er populært. Best er fisket høst og vår, særlig på flo sjø når småfisk følger inn, ofte helt mot land. Seibiff serveres tradisjonelt med stekt løk, kokte poteter og råkost. Kilde: Aftenposten.


Hei, kjære Godt-leser! Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg