torsdag 27. februar 2020

Rødt hår baby

Min tulle hadde mørkebrunt hår da hun ble født. Da hun var halvåret var håret kobberbrunt, og nå er hun lys brun, med noen mørkere og lysere striper Jeg var helt hvit i håret da jeg var baby og barn, og har nå tradisjonelt kommunefarget hår. Blondt hår og brunt hår = rødt hår?


Så ble det kritthvitt og har vært det siden. Far er rød og jeg er blon nesten hvit i håret.

Har barnet ditt fått utslett? Her er tipsene du trenger. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Fjerde barnesykdoBarnet har feber i 3-dager. Barnet kan være preget av feber i starten, men har god allmenntilstand når utslettet kommer.


Rødt hår eller rødhåret refererer til en hårfarge på mennesker som varierer fra dyp rød -oransje til brunlig oransje til skinnende kobber. Det som gir naturlig rødt hår er karakterisert av høye nivåer av det rødlige fargepigmentet feomelanin og relativt lave nivåer av det mørke pigmentet eumelanin.

Dette skyldes som regel bakteriell infeksjon (øyekatarr), men her kan du lese om hva annet det kan skyldes. Vi har spurt Anne Rønneberg, spesialist i pedodonti ved Det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo noen av de vanligste spørsmålene foreldre har om tannfrembrudd. Tungen er en muskel vi ofte ikke tenker på, men som vi bruker hver dag, nesten hele dagen.


Når får barn sine første tenner? Den har viktige funksjoner i fordøyelse og tygging, tale og smak. Tungen er forbundet til skjelettet via den ytre muskulaturen og har også indre muskulatur som gjør det mulig for tungen å forandre form. Får alle det n¨år de bler større?


Jeg har fregner, mellomblondt til rødt hår og håper at ungen min får samme, håret mitt er jeg så utrolig fornøyd med. Babyer med rødt hår. MASSE fargespill i håret ! Elsker babyen min, og ville ikke vært han foruten. Syns han er verdens nydeligste når det gjelder alt annet enn håret.


Det er kjempe overfladisk, vet det. De har en dyp rødfarge og gylden hu utro. Hvor lenge har dere bodd i huset før dere må male over lister etc.

Dette er en forholdsvis hyppig tilstand som typisk gir ubehag eller smerter i øyelokkskanten og rødt og hovent øyelokk. Tilstanden kan være ensidig, men oftest på begge øyne. På øyelokkene finnes både hår - og talgkjertler og vanlig hud. Hvordan kan man skille forskjellige røde stumper?


En vanlig, noe irritert stump er rød , men ikke knall rød. Barnet er friskt og sunt, men har kanskje litt svie ved vannlating og avføring. Rødheten når ikke ned i barnets hudfolder, og den forsvinner etter et par dager med lufting, smøring med krem og hyppige bleieskift. Leger har i mange år lagt merke til at rødhårede reagerte annerledes på behandlinger, men mistanken er først blitt konkret i de siste tiårene. Forsøk på dyr har vist at hunnmus med gener som et rødhåret menneske er lettere å behandle med visse legemidler.


Dyreforsøkene har fått forskerne til å fokusere på MC1R. Rødt -toppen Hannah (28) reduserte egen lønn med 100. Mens politikerkollegene fikk økt lønna si fra 763. Rødt -sjefen i Fredriksta Hannah Berg, valgt å redusere sitt eget honorar betraktelig. Det å våkne med en rød blodflekk på det hvite i øyet kan være skremmende, men bli ikke redd selv om det ser ille ut.


Antageligvis er det bare et blodkar som har sprengt, og i så fall er det ingen grunn til bekymring. Går over av seg selv - Ofte er det ikke en åpenbar årsak til at du får sprengte blodkar på øynene. Sårene kan komme enkeltvis eller flere samtidig. Den vanligste typen gror uten arr i løpet av en uke.


Utbrudd gir ikke feber. Ved store plager bør tannlege oppsøkes. Hvis utslettet kommer like etter at barnet har spist eller barnet også plages av pustebesvær, må du kontakte lege. Det samme gjelder hvis utslettet dukker opp etter et insektstikk.


EkseBarneeksem eller atopisk eksem gir et rødt , tørt og kløende utslett. Spedbarn har gjerne eksem i ansiktet og på kroppen, også på fremsiden av bena.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg