tirsdag 18. februar 2020

Sunn lapskaus

Denne lot jeg stå og putre i et par timer, og jo lenger enn lapskaus får stå dess bedre blir den. Det er vel mange som kan si seg enig at lapskaus til og med er bedre dagen derpå? Denne kan derfor også lages dagen i forveien.


Brun lapskaus laget fra bunnen av er god norsk tradisjonsmat. Den lages på de norske rotgrønnsakene med storfekjøtt og er perfekt å servere til gjester, eller som en god middag til deg selv.

Nå på nyåret er det deilig med noen litt lettere og sunnere retter. Det betyr ikke at man ikke skal kose seg, så dette er en skikkelig kosegryte proppet full av sunne grønnsaker og smaker. I denne oppskriften kan alle grønnsaker brukes. Bruk gjerne opp restegrønnsaker du har liggende. Vi er i det kjøttfri hjørnet som vanlig på mandager, og dagens oppskrift har eg spart på i heile sommar – haha.


Måtte jo vente til høsten, for lapskaus er virkelig den perfekt høstmiddag! Jeg synes pølse i lapskaus høres litt pussig ut.

Lapskaus er sunt og godt. Ville nok heller brukt rent kjøtt da det er sunnere enn blandingsprodukter også smaker det mye bedre. Lise Finckenhagen lager en klassisk versjon. Se oppskrift på brun lapskaus på Lises blogg.


Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv: Du trenger, ca. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger. Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi.


Jeg ville definitivt kuttet ut buljongen (grådig masse salt) og brukt litt oksefond i stedet. Bokmerk permalenken. Uansett, lapskaus er ikke en rett som jeg tenker på med gode minner.


Nå vil ikke det si at jeg ikke likte det, det var bare ikke noe spesielt med det.

Ingenting som huket seg fast som et kjært matminne for å si det sånn. Og det er jo litt leit. For lapskaus er godt det! Og ypperlig som hverdagsmiddag!


Raskt, enkelt og godt, dette var resteene etter en helt enkel lapskaus. Vi tilbyr en rekke produkter til gode priser, slik at mattilbudet på idrettsarenaen kan blir mer variert og gi økt fortjeneste til klubben. Her finner du alle oppskrifter på sunn middag samlet på ett sted.


Når du er gira på noe sunt til middag,. Slik lager du go gammeldags lapskaus på et kvarter. De fleste av oss kjenner seg sikkert igjen når jeg sier det er vanskelig å finne opp kruttet med middagsretter hver dag, og jeg opplever ofte å stå litt fast. Det ender også ofte med at jeg ikke klarer å være like kreativ til enhver tid. Sant å si så har jeg aldri laget lapskaus selv, det er slik god gammeldags sikringskost som jeg aldri har tenkt på å lage tidligere.


Men det skjer noe når man selv har stiftet familie, og får tanker om å bringe tradisjoner videre. Da kommer ønsket om å lage både kjøttkaker, fiskekaker, sunnmørsk potetball.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg