mandag 10. februar 2020

Røde prikker på tungen vondt i halsen

Finn laveste nettpris her. Her er listen over forandringer på tungen og hva de kan være tegn på. Gikk på badet og var pittesmå røde prikker i spyttet (blod?). Har veldig vondt i halsen også,me å både svelle og nyse og alt. Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger.


Du får vondt i halsen og det gjør vondt når du svelger. Ofte stilte spørsmål vedrørende vondt i tungen : Fyr avgårde ett på vår facebookside eller via kommentarfeltet nedenfor da vel? Har vondt i tungen , svelg og halsvenene. Hva kan være årsaken? Det å ha vondt i tungen , svelget og halsen kan ofte forekomme ved ømme, hovne lymfeknuter – også kalt ‘hovne mandler’.


Dersom barnet ditt hadde hatt feber og vondt i halsen ville det være mer sannsynlig at det dreide seg om skarlagensfeber eller scarlatina som er det medisinske navnet. Da ville du også kunne se at tungen var kraftig rød og med en overflate som ligner på bringebær. Det skyldes hevelse i smakspapillene på tungen. Mandlene i halsen blir vanligvis store og røde og man kan se et hvitt belegg bak i halsen.


Har nå fått vondere i halsen når eg svelger, og det viser deg at det er røde blemmer (10-stk) lengst bak i svelget rundt tungen. Smerten sitter oftest langt bak i halsen og blir ofte verre ved svelging. Halsen kan være rød , eller det kan være hvite flekker bak i svelget. Noen får hodepine eller feber.


Småbarn har ofte vanskelig for å fortelle akkurat hvor de har vondt. Flekker på tungen og redusert smakssans. Forandringer på tungen kan være tegn på sykdom annet sted i kroppen eller bare lokalt på tungen eller i munnhulen.


Du har beskrevet problemet ditt såpass godt at det utelukker nokså mage tilstander. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes.


Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge , gummene og spyttkjertlene. Røyking, høyt alkoholforbruk og smitte med HPV-virus er faktorer som kan øke risikoen for slik kreft. For omtrent uker siden begynte jeg å få ett par røde prikker på ryggen.


Nå har jeg omtrent prikker spredt på overkroppen. Prikkene har en grovere overflate enn annen hud. Det er ingen kløe eller irritasjon. Siste dagene har det vært en liten tendens til feber.


Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. Barna kan gå i barnehagen selv om de har utslett hvis allmenntilstanden er god. Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg, vondt i halsen hele tiden, feber, dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer. Man vil ofte føle seg elendig.


Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege. Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen , lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun. Uansett årsak vil belegget i de fleste tilfeller gå bort av seg selv.


I enkelte tilfeller vil en soppinfeksjon på tunga være mer gjenstridig (munntrøske). Da bør man oppsøke lege for undersøkelse og prøvetakning, sier Christensen. Kreft i hode- og halsregionen kan også vise seg som en kul på halsen.


Dette er en spredning til lymfeknuter. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren.


Fritt T(FT3) kan først da nå inn i cellene for å utøve sin metabolske effekt. I tillegg omdannes en del (ca. ) av thyroideahormonet Ttil aktivt Tved hjelp av bakterier i mage og tarm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg