mandag 3. februar 2020

Stekte poteter krydder

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Samtykke fra cookies. Men jeg har ikke timian som jeg synes er godt å steke potetene i. Kan jeg bruke basilikum?

Disse fristende potenene er det blogger, designer og modell Camilla Pihl som står bak. Pihl delte nylig oppskriften på sine smashed potatoes, altså moste og stekte poteter , og disse vil du garantert prøve å lage i sommer! Alt med potet er for meg en favoritt, forteller Pihl. Hun lager gjerne potetene som skikkelig kosemat, men sier at det heller er tilbehør enn en fullverdig rett. Rør krydderet ut i smør, eller strø det over de (halv)ferdige potetene.


Potetkrydder kommer i mange formater. Tilsett krydder og urter og bland godt sammen.

Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet. Vend potetene ofte under stekingen. Disse potetene smaker godt til grillet eller stekt kjøtt eller fisk.


Det går selvsagt an å halveis koke poteter før man putter dem i ovnen. Må ta av meg hatten for denne metoden. Blir så bra at det blir godt selv om jeg ikke bruker noe særlig med krydder. Bare salt og pepper holder i massevis. Bakte poteter kan bli en middag (alt du trenger er litt kjøttdeig).


Men, det vanligste er å bruke dem som tilbehør. Jeg spiser dem gjerne til kylling, fisk og kjøtt, spesielt godt er det til god høstbiff. Hvordan lage ovnsbakte poteter ? Det er forbløffende enkelt å lage gode, ovnsbakte poteter. Finn på noe nytt med potetene dine!


Prøv for eksempel ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan, servert med en enkel rømmedip. Ikke er de vanskelige å lage og ikke tar det mye tid heller. Poteter skjæres i båter (behold gjerne skallet på, da blir de ekstra gode) og blandes med olje, urter, krydder og ost.

Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Supertnbsp;tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Poteter , olje, salt og annet krydder has i en plastpose og bør ligge der en stund før steking. Seifileten fortjener å bli løftet frem fra glemselen, denne gangen på toppen av stekte poteter og små tomater og overøst med varmt kryddersmør. Sei kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.


Det indiske kjøkkenet har et stort mangfold og lange tradisjoner, og maten er ofte sterk med mye bruk av krydder og urter. Dette har en genuin norsk vri. Det brukes mange forskjellige krydder til lam, men de mest kjente er ingefær, gurkemeie, chillipepper og safran, men man finner også krydder som kanel, kardemomme og nellik. Stekte poteter kan lages og formes på mange måter. De kan skjæres i skiver, båter, halve, stenger, eller ikke i det hele tatt.


Størrelsen og formen på potetbitene er helt valgfritt, og det gjelder også krydrene og urtene du velger å tilsette. Lei av kokte poteter ? Vi har samlet andre måter du kan tilberede dem på så du aldri blir lei. For det mest fantastiske med denne rotfrukten er dens allsidighet.


Vi vedder på at du ikke har hørt om alle. Så enkelt, men så godt. Husk alltid å koke dem i vann først for så å steke dem sammen med en god olje, salt og rosmari. Nydelig middagstilbehør: Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis! Skjær poteter i båter, tilsett det du vil av krydder og andre grønnsaker, og bak i ovnen til alt er sprøtt og gjennomstekt.


Potetene godgjør seg selv sammen med olivenolje, krydder , urter mens varmen fra ovnen gjør resten. Resultatet: saftige og veldig smakfulle poteter med en aldri så liten deilig sprø skorpe- gjør at ovnsbakte poteter er verdt å testes ut! Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas.


Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Grovriv dem (purre finhakket) og bland inn mel, egg, salt og krydder etter smak. Varm fettet i stekepanne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg