mandag 17. februar 2020

Varme brød i ovnen

Varme brød i ovnen

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt.


Vanlige ovner har varme øverst og nederst, og vil ha litt forskjellig temperatur etter som hvor i ovnen du setter stekeplaten. Varmluftsovnen har en vifte som sørger for at luften sirkulerer inne i ovnen slik at det er like varmt enten du setter inn platen øverst eller nederst i ovnen. Med såpass grove brød ville jeg vurdert lokk på formene - legg en stekeplate over formene når de står i ovnen - det kan hende du må skaffe deg høyere formere - eller flere: lag mindre brød. Litt avhengig av hvilken ovn du b ruker ville jeg startet på 2grader, og justert ned etter minutter til 200. Men ikke kast brødet selv om det er blitt tørt.


Så lenge det ikke er blitt som papp, kan du nemlig få det til å bli saftig og spiselig igjen. Trikset er å pakke det inn et fuktig kjøkkenhåndkle, og varme det i ovnen i 5-minutter på 1grader. Har du mikro, kan du kjøre brødet på full watt i sekunder i 2-omganger.


Min foretrukne metode er å sette kjelen inn i ovn som er oppvarmet til 100°C. Grøten er da ferdig etter ca. Rør rundt i grøten etter halve tiden.


Varme brød i ovnen

Et alternativ jeg også bruker er å sette kjelen inn i ovn som er oppvarmet til 50°C. Varm ovnen til 2grader, varmluft. Sett jerngryten med lokk i ovnen.


Ta gryten ut av ovnen etter minutter og strø et tynt lag mel i bunnen på gryten. Form deigen til et rundt brød og legg det i gryten. Ta av lokket og stek videre i minutter. Del i to like deler og form to brød som du legger i formene.


Varme brød i ovnen

Forvarm ovnen til 2grader mens deigen hever andre gang. Etter ca minutter heving setter du brødene inn, midt i ovnen på en rist, lukk ovnsdøren og skru varmen umiddelbart ned til 210. Dessuten gir ihvertfall min maskin ingen skikkelig skorpe, og brødet virker av en eller annen grunn tørt. For å få ferskt brød om morgenen må jeg derfor stå opp to ganger ekstra: 1. Av det kjedelige, gamle brødet kan du trylle fram de mest fantastiske ostesmørbrød. Store eltemaskiner knar søte og salte deiger sammen til en seig masse.


Kardemommelukta river i nesa, magen rumler av den deilige lukta av nybakt brød. Spar på væske i stedet for melet. Det er nok litt avhengig av hva slags type ovn du har, men det kan være litt for varmt med 2grader når du setter inn brødene.


Da er steinene veldig varme og varmen rekker ikke å gå helt inn i brødene, slik at de blir gjennomstekte, før de er for brente under. Steinovnsbakt brød i vedovn. I våre bakerovner stekes brødet på en varm steinplate i en ovn som er forvarmet med ved.


Når ovnen er varm , raker man bort glør og aske og baker brødet direkte på steinplata. Den er godkjent for matlaging. Brødene får en unik, sprø skorpe. Hjertebrød” Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen. La stå i minutter på et varmt sted.


Varme brød i ovnen

Hvis du skulle satt bakverket i ovnen uten å heve enda en gang, vil du få et hardt, kompakt og smaksfattig resultat. Optimal hev får du ved å sette deigen et fuktig, varmt. Wake up with determination, go to bed with satisfaction!


Det fungerer aldeles utmerket – brødet hever seg fint i ovnen og ser ut som en million, hver gang. Vask potta og bløt den og lokket minutter i varmt vann, tørk av. Ha bakepapir i gryten, slik atd et godt og vel dekker bunnen. Legg brøddeigen forsiktig oppi.


Ha på lokket og sett i kald ovn som er satt på 2grader. Kutt brødet i terninger og lag krutonger. Du kan blande dem med olje og krydder og steke dem i ovnen , men jeg synes det er best å lage dem i panna med godt smør, litt.


BRØD PÅ 1-2-3: Prøv deg som baker hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg