onsdag 5. februar 2020

Sykmelding del d skjema

Del C av sykmeldingen leverer du til arbeidsgiveren din. Del D - søknaden - leverer du til den som skal utbetale sykepenger. Arbeidsgiveren betaler de første kalenderdagene. Er du sykmeldt lenger, er det NAV som betaler sykepenger.


I noen tilfeller utbetaler arbeidsgiveren sykepengene og får dem tilbake fra NAV senere. Har du flere arbeidsgivere, må legen skrive en sykmelding til hver av dem. Gjelder sykmeldingen behandlingsdager eller reisetilskud må du fortsatt be om å få den på papir fra den som sykmelder deg. Egenerklæringen i del D skal fylles ut av ansatte før sykmeldingen leveres til arbeidsgiver. Ledere og HR-avdelingene har plikt til å kontrollere sykmeldingene før de sender videre til DFØ.


Ved mangler blir sykmeldingen sendt i retur til virksomhetene. Det er kun del D som skal sendes til DFØ. DFØ kan ikke gjøre endringer på sykmeldinger. Om utfylling av blankettens del D – Krav om sykepenger 8. Her krysses av for den yrkesstatus du har (fl ere kryss mulig).


Du sender del D av papirsykmeldingen sammen med inntektsopplysninger til NAV. Finn riktig adresse for del D og inntektsopplysninger. Saksbehandlingen kan starte når NAV har mottatt søknaden om sykepenger og inntektsopplysninger. Du kan lese om saksbehandlingstider for å se når du normalt har pengene på konto. Den digitale søknaden om sykepenger gjelder bare for dem som blir sykmeldt etter innføringsdatoen i fylket.


Har man blitt sykmeldt før denne datoen, må man bruke del D på papir. Se hva som gjelder for ditt fylke. Digital sykmelding – informasjon til sykmeldte Du kan sende sykmeldingen digitalt i stedet for å levere den på papir.


Utfylling av skjema. Fyll ut Egenerklæring på del D av sykmeldingen og leverer den til den som skal utbetale sykepenger. Altså må selve sykepengekravet, del D , leveres på papir inntil videre. Vi arbeider med en løsning som gjør at også krav om sykepenger kan sendes elektronisk. Dette vil komme gradvis i løpet av neste år.


Målet er at alle som ønsker det skal kunne sende sykmelding og krav om sykepenger elektronisk, sier Munthe. Det står helt øverst der at del B er din, Del C er arbedisgiveren sin og del D er Nav sin. Så du skal levere D til nav. Så svarer du på de spm under der. Om arbeidsgiveren skal betale de første dagene osv.


Hos City Clinic i Drammen møter du profesjonelle kosmetiske sykepleiere som ikke overdriver. NAV Forvaltning i brukernes fylke (ikke til brukerens NAV-kontor, slik rutinen var tidligere). Magicianskrev (timer siden): Dette blir da det jeg kjøper ser det ut som. Kan noen hjelpe med kompatibilitet? Spesielt det med RAM, prosessor og hovedkort.


GPU og Skjerm skal jeg kjøpe brukt. NAV trenger informasjon om hvem som følger opp den ansatte, det vil si den nærmeste lederen med personalansvar. Hensikten er at NAV skal kunne bli mer presis i kontakten hvis det oppstår behov for samarbeid underveis i fraværet.


Kontaktinformasjon til nærmeste leder gjør også at NAV kan tilby bedre oppfølgingstjenester i fremtiden etter hvert som den digitale tjenesten utvikles. Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav. Her kan man se sykmeldingen og sende den til arbeidsgiveren.


Sykmeldte kan logge inn på nav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg