mandag 17. februar 2020

Varmeutslett lår

Varmeutslett , miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Ved varmeutslett oppstår enten overflatiske, små blemmer med blankt innhold (som ser ut som små, blanke prikker), eller så får man røde nupper eller bittesmå røde kuler i huden. Etter dusjing eller bading, tørke lyske og lår. Hvis du får svette eller varmeutslett , kan du bruke talkum for å hindre utbrudd forverres ytterligere.


Talkum hjelpe tørr og berolige utslett. Det talkum tilgjengelig i supermarkedet, som inneholder mynte og ha ekstra kjøling effekt som du kan velge. Har fått noe slags utslett på utsiden av lårene som ikke blir borte.


Det begynte som små røde hevelser, litt likt myggstikk, og har gått over til noe blåmerkelignende med delvis skrubbsår i noen av de største. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. En varmeutslett for en baby er svært vanlig i varmt klima eller de varme sommermånedene.


Ifølge Hva kan man forvente det første året, en varmeutslett er preget av små røde flekker i ansiktet, halsen, armhulene og overkroppen (side 509). Normalt vil varmeutslett gå bort i løpet av noen dager, men i mellomtiden, er det et par ting du kan gjøre for å behandle utslett. Fjerne eller løsne klær fra området med varmeutslett å kjøle det ned.


Dusjer eller kjølig bad kan også hjelpe. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Har feber og veldig hovne lymfekjertler - ikke særlig kult!


Plutselig i dag (i løpet av ca 30min) hadde jeg fått masse røde utslett på mage, lår , overarmer og føttene. Sambisen ringte legen, som mente det kunne være varmeutslett. Kuldeallergi kalles på legespråket for kuldeurtikaria 1. Det er egentlig ikke en allergi, men en overfølsomhet mot kulde 2. Allergien forekommer over hele verden, men kan selvsagt være ekstra problematisk i et kaldt klima som det norske. Det er ikke noe spesifikt sted på kroppen hvor dette utslettet opptrer, men det er mer vanlig rundt ansikt, armer, armhule, bleieområdet, lår og bryst.


Det er flere hundre tilstander som kan ramme huden, som er vårt største organ. Mange undervurderer hvilke behandlinger mot hudsykdommer som er tilgjengelige. Om sommeren vi alle lider av mange sykdommer på grunn av den høye. Når du ser de små kulene av varmeutslett , vil du gjøre noe med det.


Barnelegene anbefaler imidlertid ofte normal hygiene, siden det går bort i løpet av eller dager. Hvis barnet ditt virker svært ukomfortabel på grunn av det, eller hvis de ofte får varmeutslett , kan legen foreslå å bruke kortisonkrem. Det er vanligst hos kvinner som har hatt menopause, og dersom du har symptomene bør du definitivt gå til legen.


American Cancer Society anslår at rundt fire prosent av kvinnene med Lichen schlerosus et atrophicus senere har risiko for å utvikle kreft i underlivet. Soppinfeksjon: Lyskesopp er en vanlig årsak til langvarig utslett I lyskene og innside av lår. Intertrigo: Irritativt utslett assosiert med svette og varme.


Forverres ofte ved infeksjon med soppen candida. Invers psoriasis: Variant av hudsykdommen psoraisis som gir kronisk rødhet og utslett i lyskene. Litt mer om utslett hos barn. Hvorfor får man utslettet? Studer utslettets utseende.


Tredagersfeber gir et blekt, rødt og sammenflytende utslett på hele kroppen. Den femte barnesykdom viser seg som blekrøde, sammenflytende utslett på kinn, armer, rumpe og lår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg