mandag 3. februar 2020

Steketid lammelår

Steketid lammelår

I denne guiden viser vi deg hvordan du tilbereder et helt lammelår. Kjøttdeig av lam, strimler av lam. Gilde - Fra den norske bonden. Populære oppskrifter med lammelår.


Norsk lam er en eksklusiv råvare. Denne viser deg når maten er ferdig. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.


Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver. Lammelår er nydelig påske- og høstmat. Dette er et klassisk, helstekt lammelår med rosmarin, hvitløk og ovnsbakte grønnsaker. Et helt lammelår er nok til - personer. Låret blir penere og lettere å skjære opp hvis du tar deg jobben med å fjerne nøkkelbenet.


Steketid lammelår

Server det gjerne med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter og rødvinssaus. Saus: dl stekesjy. Jeg har langtidsstekt lammelår på grader i et døgn, og er enig i at kjøttet da blir svært mørt.


Men synes også at det ble seende grått ut, og ikke så pent og rosa som jeg best liker. Jeg foretrekker derfor heller å steke det ved høyere temperatur. Jeg liker at det er mest stekt ytterst og at det gradvis går over i rosa innerst. Hva er mer påskemat enn lammelår ? Slik steker du det.


Kjøttet blir best (og saftigst) om du langtidssteker det. Bruk steketermometer, ved grader er lammelåret rosa og ved grader gjennomstekt. Om du for eksempel tar ut kjøttet på grader kan du få det til å stige til grader under hviletiden (om du har stekt låret på 1grader).


Tiden er veiledende og for å få perfekt resultat, er det viktig å bruke et steketermometer. Du får også en benfri lammestek ved å bene ut et helt lammelår og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et lammelår og få mørbra flatbiff og lammeskank i tillegg til en lammestek uten ben. Benfri lammestek stekes i ovn på 1°C. En stek på kg trenger ca.


Steketid lammelår

Som å sitte og nyte sola i hytteveggen. For et lammelår på ca kg som er temperert på forhånd tar dette 4-timer. Så skal lammelåret hvile litt mens tilbehøret går inn i ovnen. LES OGSÅ: Skal du velge lår eller bog? Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver.


Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Strø over ost etter minutters steketid. Innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt, har lang erfaring med å steke lammelår og vet hva som skal til for å få til et perfekt resultat.


Steketid lammelår

Stek i ovn på 200°C. For å få til et godt resultat på lammelåret er det to ting du må ha: god tid og et steketermometer. Lam er godt, lam er enkelt. Og et stort lammelår er kanskje noe av det beste man kan servere venner og familie nå som høsten drar seg til.


En utfordring for deg som ikke er så erfaren med å steke lam er all den misvisende informasjonen som fins der ute på webben. Løs saltet sammen med sukkeret og evt salpeter opp i vannet. Legg lammelåret i et egnet kar, fyll på lake, og se til at laken dekker låret helt.


Saltetiden avhenger av lammelårets størrelse, og du kan beregne ca. Klassisk oppskrift på lammelår , eller lammestek, med ovnsbakte rotgrønnsaker og sjysaus. Se også film for steg-for-steg instruks og tips til en annen type saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg