mandag 17. februar 2020

Pepperkaker

En annen måte å bruke pepperkaker på er å bygge modellhus av pepperkakebiter som er spesielt tilpasset dette, slik som på bildet. Deigen må kjevles litt tykkere enn til tynne pepperkaker , gjerne 4-mm før steking. Pepperkaker er tradisjonsrike kaker som lages til jul.


De kan pyntes med forskjellige godterier. I stedet for å stikke ut småkaker, kan man skjære ut deler som settes sammen til pepperkakehus. Det finnes mange oppskrifter på pepperkaker.

I tidligere tider var det brø flatbrød og en eller annen form av lefse som ble bakt. Det var slik dengang som nå, at man ikke skulle spare på godsakene til jul og det ble derfor benyttet bedre ingredienser og mer av det i det man bakte til julehøytiden, f. Disse kakene er de man steker i ovn, for eksempel pepperkaker og peppernøtter. is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the media Foundation. Gustav Vasa pepperkaker skreiv til Germund Svensson om eit skip som førliste ved Öland og Du kan også lage vanlige pepperkaker av denne deigen.


I år har jeg lyst til å lage pepperkaker helt fra scratch. Før har jeg kjøpt pepperkakedeig på IKEA (som faktisk er veldig god), men i år har jeg lyst til å prøve meg med egen deig. Jeg har funnet frem en gammel, fillete kokebok som stinker av harsk kakedeig, og som jeg greide å redde unna da vi ryddet ut av barndomshjemmet.


Enkel deig som smaker godt.

Denne oppskriften blir litt over kg deig. Gingerbread refers to a broad category of baked goods, typically flavored with ginger, cloves, nutmeg or cinnamon and sweetened with honey, sugar or molasses. Gingerbread foods vary, ranging from a soft, moist loaf cake to something close to a ginger snap. Nynorsk) References “ pepperkake ” in The Bokmål Dictionary. I juletiden spises også andre godsaker.


Liksom i Sverige spiser man i Danmark pepperkaker , men også pebernødder, som kan beskrives som små pepperkaker på størrelse med nøtter, og honningkager, ennu en variant av pepperkaker. Utover dette spises juledrømme, klejner og jødekager. Definition from Wiktionary, the free dictionary.


Jump to navigation Jump to search. De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise. Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves.


En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave. Helsefagarbeider laget pepperkaker mandag. Nella regione scandinava sono anche chiamati pan di zenzero o brunkage in danese, (biscotti marroni letteralmente), pepparkakor in svedese, piparkakut in finlandese, piparkūkas in lettone, piparkoogid in estone and pepperkaker in norvegese (biscotti al pepe, letteralmente).


PEPPERKAKER (Takk til Anne Marit) Gir ca 1stk. Ovnstemperatur 2°C Steketid ca min. Rør i sukker og sirup.

Utgiver for alle språkversjonene er den ideelle stiftelsen media Foundation med sete i Florida, USA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg