mandag 28. november 2016

Glutenfri paideig

Her finner du oppskriften på en klassisk, glutenfri paideig. Avhengig av hva du fyller paien me kan den fungere til både frokost, lunsj, middag og dessert. Enten du vil ha klassisk, søt, mager, grov eller glutenfri paideig finner du fremgangsmåten her.


Glutenfri pai i en fei. Anne Katrine kommentarer.

Du velger selv hva du fyller paiene med. Pai er enkelt og godt og veldig fleksibelt. Hvis vi lager tarteletter, fyller vi dem gjerne med friske bær, sitronkrem og marengs, eventuelt noe mer middagsaktig som soppstuing eller spinat og parmesan.


Denne grunnoppskriften på glutenfri paideig gir deg uendelige muligheter. Paideig 150g romtemperert smør 100g malte havregryn 150g TEFF jyttemel – her kan du selvsagt bruke grovt speltmel om du tåler gluten! Bland det hele sammen til en fast og fin deig.


Smør en paiform og trykk deigen ut slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen på 200grader i 15minutter.

Lag grov paideig ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel. Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut. Paideigen kan også brukes til galette, pai som lages uten form, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.


Her får du oppskrift på lys, glutenfri paibunn til middagspai! Det er altså ikke en søt oppskrift til dessertpai. Hvis du ønsker en grovere oppskrift så finner du det her. Lages en time før selve paien. Du trenger: dl lys, glutenfri melblanding 1g smør.


Pai forbindes mest med sommermat, men den kan selvfølgelig spises hele året. For meg er den ultimate paien spinatpai med masse deilig feta. Fyll den med akkurat det du vil da mulighetene er nesten uendelige. Den sender tankene rett tilbake til sommer, sol og Hellas.


For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig, men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig. Her laksepai laget med glutenfri paideig. Her har du en utrolig bakevennlig glutenfri paideig.


Den inneholder inkaenes gull som Quiona kalles.

Quiona er egentlig et frø selv om det minner om ris eller korn. Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten, et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg. Det har en mil men litt nøtteaktig smak.


Det er mange av oss som synes det er vanskelig å vite hva slags mat som er klimavennlig. Og det er fortsatt en del som er usikre på hvilken betydning det har for kloden vår å spise mer klimavennlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg