onsdag 30. november 2016

Atopisk eksem

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet.

Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Sykdommen er kjennetegnet av en defekt hudbarriere som er mindre motstandsdyktig mot omgivelsene, inflammasjon i huden og en endring av mikrobene som lever på hudoverflaten.


Hos spedbarn er utslettet vanligvis lokalisert til hodet og strekkesidene av armer og ben. Sykdommen kalles også ”barneeksem” og rammer ca prosent av alle norske barn, ofte før 5-års alderen. En person med atopisk eksem kalles for atopiker.


Atopisk eksem - den vanligste kroniske hudsykdommen hos barn. De vanligste formene er atopisk eksem , kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem.

Hos visse yrkesgrupper, for eksempel renholdsarbeidere og frisører, er kontakteksem på hendene meget vanlig. Eksem er en vanlig sykdom. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver. Det finnes god symptomlindrende behandling.


Forekommer ofte samtidig med allergisk rhinokonjunktivitt og astma. Arvelige forhold spiller en betydelig rolle. Debuterer gjerne i de første levemånedene (barneeksem) og blir sjeldnere med årene.


Ofte ses også kloremerker grunnet intens kløe. Stadig flere barn utvikler atopisk eksem og det. Symptomene hos voksne er de samme som hos barn, nemlig kløe og tørr hud.


Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Norsk Psoriasis- og eksemforbun blir huden overirritabel og med stor infeksjonstendens. Der er flere ting du selv kan gøre for at hindre nye udbrud. BAKGRUND Definition Atopi betecknar en ärftlig benägenhet att bilda IgE-antikroppar mot proteiner i vår miljö. Utöver atopiskt eksem är de allra flesta fall av allergisk astma och rhinit orsakade av atopi. Mange blir kvitt plagene før de blir voksne.


Vanlige tegn på eksem er at huden blir tørr, flasser eller klør. De fleste får en eller annen type eksem i løpet av livet. Betennelse skyldes sjelden allergi eller infeksjon alene, og det er ikke smittsomt.

Tilstanden oppstår ofte i ung alder og kjennetegnes av et gjentagende kløende utslett. Norge har atopisk som barn. Alle med eksem bør bruke fuktighetskremer daglig. Riktig bruk og valg av fuktighestkrem forhindrer tørr hu forbedrer hudbarrieren, reduserer risiko for infeksjon og reduserer betennelse i huden.


Hvad er atopisk eksem ? Det er en delvist arvelig sygdom, som ikke kan kureres, men kun lindres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg