tirsdag 8. november 2016

Første tegn på fødsel

Helt fra de første tegnene på at du er gravid og frem til termin, er det mange gravide som opplever en del kroppslige plager. PlussTid-ekspert og jordmor Karin Johansson ved Oslo Jordmor og Kvinnesenter forteller at enkelte kvinner merker endringer på kroppen den siste tiden før fødsel. De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går.


Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang.

En fødsel kan starte på to måder - enten ved at man får veer, eller at vandet går. DR har i sambarejdet med Rigshospitalet produceret små film om fødselsf. Første tegn med begge vaginale fødsler var slimproppen gikk.


Riene begynte kjapt etterpå med nr 1. Nr gikk slimproppen før på dagen også gikk vannet brått på kvelden og riene haglet på rett etter vannet gikk. Full på åpning timer etter vannet gikk. Nr kom til verden med planlagt ks.

Les svaret på : Skal jeg være med på fødselen ? Hvilke tegn som merkes før fødselen starter varierer naturlig nok fra fødsel til fødsel , på samme måte som nesten alle fødsler er forskjellige. Kjøp babyklær hos Småungene. Er du i tvil om tegn for fødselen eller om du skal føde bør du ta kontakt med din helsestasjon eller sykehus. Men selve fødselen starta med pang rier kvart over på formiddagen hjemme.


Det første tegnet på en normal fødsel er sammentrekninger i livmorens muskler. Det er flere tegn på at en fødsel nærmer seg. I starten oppleves disse sammentrekningene som uregelmessige utbrudd av alminnelige mageplager eller ryggsmerter. Etter som fødselen nærmer seg, blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid.


Tegn på at fødslen er i gang: Vandet går En fødsel går ofte i gang ve at fostervandet går. Men det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan det mærkes. Vandet kan gå i en stor skylle, og så er du ikke i tvivl, men det kan også småsive. Hvis det er sidstnævnte, så tag et bind på , og vent en times tid.


Fødselens første tegn. Etter uke vil mange merke de første tegn på at fødselen er i gang. Det som setter i gang fødselen er hormoner.

Mange vil si at det er hormonene til barnet som setter den i gang. De blir sendt til morkaken som begynner sammentrekningene av livmoren. Når du nærmer dig fødslen lidt mere, altså på det tidspunkt hvor din fødsel så småt er ved at gå i gang, kan du opleve nogle af de samme symptomer. Dette blir kalt rier eller véer. Men når du er så tæt på fødsel er der oftest flere tegn.


Når din fødsel er i den spæde start, opstår der en del tegn i din krop. Hvis fosteret blir ekstra aktivt rundt termin kan det være et tegn på at du er fødeklar. Men samtidig kan et rolig foster også være et tegn på at fødselen er nært forestående. Jeg erfarer begge deler.


Det eneste man skal være litt obs på er dersom fosteret blir veldig rolig. De sidste dage inden fødslen begynder kroppen sit forarbejde på fødslen. Var ofte usikker på om det var rier.


Likevel måtte eg altså settast igang, men då gjekk det berre timar til babyen var ute. Første gang brukte eg timar frå første rie (ikkje igangsatt). Men røntgen kan være lurt å ta uansett da det er lettest å telle antall foster på denne måten og man vet da hvor mange man skal få ut før man kan si at fødselen er over.


Tegn på at tispa er drektig er forstørrede jurkjertler, endret kroppsform med økt bukomfang, økt matlyst, blir mer rolig og enkelte tisper kan ha litt lyst sekret. Du nærmer dig din terminsdato og er nysgerrig på hvornår fødslen går i gang. Disse ting kan være tegn på fødsel.


Plukkeveer er sammentrækninger af kvindens største muskel, livmoderen. Mange gravide oplever at få plukkeveer i den sidste del af graviditeten, hvilket er helt normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg