torsdag 3. november 2016

Tett nese gravid 1 trimester

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Tett nese i svangerskapet er nokså vanlig, mange opplever også å blø litt neseblod.


Dette kommer av at slimhinnene i nesen ofte svulmer opp i svangerskapet. Jeg holder ærlig talt på å gå fra vettet, og det ser ikke ut til å bli bedre med det første, noen dager et ok men andre er jeg stort sett tett hele dagen. Jeg er ganske sikker på at d. Gravid og tett i nese - 2. Hva hjelper mot tett nese ? Mange tyr nok fort til nesespray når nesen blir tett , men er det trygt når man er gravid ? Man skal være tilbakeholden med bruk av medikamenter ved graviditet som hovedregel. Otrivin brukes kortvarig ved akutt forkjølelse, sier Broch Østborg. Plagene skyldes høye nivåer av kjønnshormoner som bidrar til at neseslimhinnen hovner opp.


Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon ( nese , svelg og luftrør) forårsaket av et virus. Antibiotika virker derfor ikke. Voksne rammes av forkjølelse ca. Syns å ha lest noe om at hormonell påvirkning kan gjøre at mange gravide sliter mer med tett nese under svangerskapet enn til vanlig.


Tett nese gravid 1 trimester

Jeg har vært en del tett , som når man begynner å brygge på en forkjølelse, men blir ikke syk. Bare den tette nesen. Det finnes flere typer nesespray mot tett nese du kan bruke når du er gravid.


Nesespray som inneholder xylometazolin (for eksempel Otrivin, Zymelin eller Dexyl) kan trygt brukes når du er gravid. Sprayen virker bare i nesen og tas i svært liten grad opp i kroppen din. Den vil derfor heller ikke påvirke barnet ditt.


Er i dag uker på vei. Jeg sjekket opp i bruksanvisningen og der stod det at man skulle være forsiktig med bruk av Otrivin under graviditeten. Her kan du som har spørsmål som du trenger svar på, eller gode råd å gi for dem som er i 1. GRAVID : Nye studier åpner. Tett nese Under svangerskapet økes blodtilførselen til neseslimhinnene, og dette kan skape tett nese.


Tilstanden vil da oppstå i tredje trimester av graviditeten. H1Nvaksinen :S har ikke tenkt over det en gag, men han sa at det i svært sjeldne tilfeller kunne ha ført til hjertestans hos barnet fordi mor brukte nesespray. I går fikk jeg høre av en bekjent at det kunne være svært skadelig å bruke Otrivin nesespray under graviditeten. Fikk beskjed av legen om å slutte straks da dette kan være farlig.


Fikk resept på Mometasone Sandoz, er det noen som har brukt det? Samme problemet her! Potte tett i nesa hele natta, og da har ikke jeg sjangs til å sove, men jeg bruker nesespray (for barn) da jeg har vært avhengig av det lenge dessverre, og når jeg blir gravid så blir jeg veldig veldig tett. Jeg personlig tror ikke det gjør noen skade. Begynner nå på den tredje uken med forkjølelse.


Har vært så tett i nese , hals og ører at jeg ikke fikk sove på nesten fire dager. Fikk mer eller mindre panikk av å ikke ha følelsen av å puste. Overnattet på sykehus en natt, slik at jeg kunne få sove med hjelp av sovemedisin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg