mandag 28. november 2016

Hjernehinnebetennelse død

Hjernehinnebetennelse død

Hjernehinnebetennelse forårsaket av meningokokkbakterien (Neisseria meningitidis) kalles smittsom hjernehinnebetennelse. Pneumokokker er hyppigste årsak til meningitt i alle aldersgrupper, med unntak av de aller yngste barna. Elev død av hjernehinnebetennelse. Folkehelseinstituttet har nå slått fast at eleven hadde. En år gammel gutt fra Nittedal ble innlagt på sykehuset med hjernehinnebetennelse onsdag.


Hjernehinnebetennelse død

Familien valgte å gå ut med de svært private bildene etter å ha lest historien om to år gamle Faye Burdett som døde av hjernehinnebetennelse 14. Saken har vekket voldsomt. DØDE : En elev i 4. Han fikk symptomer på hjernehinnebetennelse dagen før dette bildet ble tatt. Han ble hjemme den natten med feber og oppkast.


Morgenen etter tok lillebroren hans han med til en klinikk i byen Lazaret i Niger. Lawali hadde mistet bevisstheten da han kom frem til klinikken. Til tross for det medisinske teamets innsats døde Lawali. Foreldre, ungdom og medelever kan se etter konkrete symptomer dersom de frykter smitte av hjernehinnebetennelse. Stian (19) døde etter timer på sykehus uten legetilsyn.


Eleven var år og gikk på 4. Onsdag ble klart at en elev var innlagt på. Virus er den hyppigste årsaken og gir som oftest en mindre alvorlig sykdom. Bakteriell hjernehinnebetennelse skyldes oftest pneumokokker og meningokokker, men kan også skyldes andre bakterier. Betennelsen kan skyldes sopp, kjemisk irritasjon, medikamentallergier og svulster. Derimot er bakterieinfeksjon i hjernehinnene en ekstremt alvorlig tilstand som kan føre til død eller hjerneskade selv om riktig behandling blir gitt.


At et barn dør er det verste som kan skje. Vår dypeste medfølelse og varmeste tanker går til familien, sier. Dagen etter døde gutten. Han var ni år gammel og gikk på 4. Han sier at han har dyp medfølelse for familien. Jenta døde dessverre kort tid etter.


Som tidligere nevnt, er hjernehinnebetennelse en akutt sykdom som kan utvikle seg i løpet av få timer. Uten behandling har tilstanden en dødelighet på omtrent prosent, og selv med antibiotikabehandling vil hjernehinnebetennelse føre til død i to til ti prosent av tilfellene. Oppegård kommune i en pressemelding. Meningitt er en betennelse i hinnene som omslutter hjernen og ryggmargen.


Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Den kan utvikle seg i løpet av bare noen timer. Hjernebetennelse, encefalitt, er en betennelsesreaksjon i selve hjernevevet.


Samtidig kan det også finnes betennelse i ryggmargen, og tilstanden kalles da encefalomyelitt eller myeloencefalitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg