tirsdag 8. november 2016

Brennkopper hovne lymfekjertler

Brennkopper går stort sett over av seg selv i løpet av noen få uker. Behandling er derimot ofte anbefalt, da det forkorter sykdomsforløpet til ca. Behandling av brennkopper er antibiotika, enten som krem eller i tablettform. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.


Mononukleose kalles også kyssesyken. Det er en infeksjon med et virus som heter Epstein-Barr virus (EBV), som tilhører gruppen herpesvirus. Infeksjonen arter seg som regel som en kraftig halsbetennelse med halssmerter, høy feber og hovne lymfeknuter på halsen.


Oftest medfører sykdommen også infeksjon utenfor halsen, blant annet i lever og. Det er rikelig med lyfeknuter i lysken, innsiden av låret og de uregelmessighetene du kjenner er mest sannsynlig hovne lymfeknuter. Kløen i samme område, kan absolutt ha en sammenheng.


De dannes ofte rundt nese og munn, men kan lett spre seg til andre steder på kroppen. Prikkene fylles med puss som etter hvert sprekker, slik at det dannes en gulbrun skorpe. Kyssesyken kjennetegnes av vond hals, hovne mandler, hovne lymfekjertler i halsen, feber og slapphet og konsentrasjonsproblemer. I noen tilfeller kan slappheten og konsentrasjonsproblemene vare i opptil seks måneder. I tillegg til sår i munnen og smerter når de spiser, kan symptomene være feber, hovne lymfekjertler , svært nedsatt appetitt og redusert allmenntilstand.


Dersom barnet er veldig slapt, slutter å drikke og spise og er allment påvirket, bør man raskt ta kontakt med lege, sier Resch. Den smittsomme bakterien (gule stafylokokker) kan gi mange ulike typer infeksjon i hu som f. SymptomerVed helvetesild får man væskende blemmer som danner et belte eller et tydelig avgrenset område på kroppen. Vanligvis får man helvetesild på den ene siden av overkroppen.


Helvetesild starter som regel med en kraftig smerte i huden, i tillegg kan man få symptomer som tretthet, svimmelhet, feber og hodepine. Hovne mandler symptomer. Andre trimester - gravid uke for uke - Som gravi hva skjer i andre trimester? Et ekte primærutbrudd gir ofte en generell sykdomsfølelse med feber, leddsmerter, hodepine og hovne lymfekjertler.


Pasienten kan få omfattende grupper med smertefulle blemmer og sår. Det tar vanligvis – uker fra primærutbrudd til sårene er grodd og tilhelet. Dersom uretra affiseres, kan pasienten oppleve dysuri og urinretensjon.


Symptomer i ungdomsårene er feber, slapphet og ofte øyelokkhevelse, deretter faryngitt med tonsillitt, utslett og – i ca. Miltruptur er en svært sjelden komplikasjon. Forstørrete lymfekjertler , ses spesielt på halsen.


Svekkende symptomer, men det kan forekomme lokal hevelse i lymfekjertler. Blemmene revner fort og etterlater en glatt og blank sårflate. Utslettet kommer som regel på områder som ikke dekkes med klær, som ansikt, hodebunn og hender. Har feber og veldig hovne lymfekjertler - ikke særlig kult!


Plutselig i dag (i løpet av ca 30min) hadde jeg fått masse røde utslett på mage, lår, overarmer og føttene. Sambisen ringte legen, som mente det kunne være varmeutslett. Antibiotika hvis betydelig sykdomsfølelse – høy feber, nedsatt allmenntilstand – positiv halskultur ß-hemolytiske streptokokker forkorter varigheten av plagene (ca døgn smn.lignet med placebo) reduserer risiko for bivirkninger, men økt risiko for reinfeksjoner – kan forstyrre normalfloraen – også.


Dersom det dreier seg om aller første smitten med herpes kalles det et førstegangsutbrudd og dette kan være ekstra ubehagelig. Det oppstår smerter, du får feber, hovne lymfekjertler i halsen, flere blemmer i munnen, på tannkjøttet og rundt munnen. Du føler deg syk og får hodepine.


Dersom huden din er tørr, rød og klør kan det skyldes eksemutslett, men det finnes en rekke andre vanlige utslett. Noen utslett er helt ufarlige, mens andre kan være et tegn på mer alvorlige problemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg