mandag 21. november 2016

Overoppheting gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Overoppheting og heteslag kan oppstå ved uvanlig høye temperaturer. Ved overoppheting stiger kroppstemperaturen opp mot 40°C, men man vil være klar og orientert.


Stiger temperaturen over 40°C, og man blir forvirret, utvikler kramper eller blir bevisstløs, foreligger heteslag - en livstruende tilstand. Ingen av deltakerne i studiene nådde en kjernetemperaratur på grader Celcius, som regnes som grensen for overoppheting. Gravide får også av en eller annen grunn lettere malaria enn andre. Ved høy feber er det fare for overoppheting av fosteret, da fostertemperaturen er ca. Fosteret kan også bli overopphetet ved stekende sol mot en gravid mave.


Mange spør om man kan ta malariamedisin når man er gravid. Jeg vet at jeg hørte at dette var veldig viktig i 1. Men gjelder det hele grav. Moderat trening er greit, men ikke i større grad enn du trente før du ble gravid. Spekulasjonene rundt kjønnet kan bringe både foreldre og besteforeldre opp i hittil uant stressnivå.


Mange gravide får høre at de selv må kjenne etter om alt føles normalt. I løpet av svangerskapet oppstår det stadig nye endringer og symptomer, og det kan være vanskelig å vite hva som er normalt, og hva som ikke er det. I denne artikkelen ser vi på hvilke varselsignaler som gjelder for trening under graviditeten.


Lytt alltid til kroppen din. Det skal gjøre deg godt å trene, ikke vondt. Trener du for hardt og får blodsmak i munnen, kan du risikere overoppheting og at barnet får for lite oksygen og næring. Planken kan gjøres i en noe modifisert utgave for gravide , dette fordi tyngden av magen sørger for ekstra belastning.


Heteutmattelse kalles det når det foreligger en overoppheting , men det er fravær av nevrologiske symptomer, og dette er således en mildere tilstand enn heteslag, men som potensielt kan bli alvorlig om vedkommende ikke kjøles ned. Gravide må unngå overoppheting , og skal derfor ikke drive anstrengende fysisk aktivitet når det er for varmt, når det er høy luftfuktighet eller under febertilstander. Kroppen vår er skapt til å fungere med en temperatur rundt grader. Hvis det er svært varmt, eller hvis barnet har feber, må du derfor ta vekk dynen og kle av et lag med klær.


Det kan bidra til å senke kroppstemperaturen mot det den helst skal være. Som gravid er det viktig at du unngår overoppheting , pass derfor å trene i riktig tempererte omgivelser. Ikke legg ut på en joggetur midt i sommervarmen. Få i deg nok væske både under og etter en treningsøkt. Spis riktig og tilstrekkelig både i forkant av og etter trening.


Derfor syns jeg det er kjempe deilig å ta et godt og varmt karbad. Tok også solarium før jeg visste om graviditeten. Er det farlig å dusje i varm dusj som gravid ? Du bør derfor ikke trene hardt når det er for varmt, når det er høy luftfuktighet eller hvis du har feber. Energi- og næringsinntaket må stå i forhold til forbruket.


Trener du hardt, så trenger du mer energi og du må derfor passe på å få i deg nok mat og drikke for å unngå å bli dehydrert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg