fredag 11. november 2016

Hoster opp brune klumper

Har du slitt med dårlig ånde og funnet en eller flere gulhvite små klumper bak i munnen som stinker helt forferdelig når du knuser dem mellom fingrene? Dersom du oppdager blod i slimet du hoster opp. Tunge røykere vil ofte hoste opp en liten mengde brune slim, spesielt om morgenen, og i de fleste tilfeller er dette bare en normal del av lungene prøver å rense seg selv og utvise utenlandske partikler.


Dette kan være et tegn på astma. Individer som prøver å slutte å røyke kan også finne seg hoste opp store mengder av brunt slim. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster , kan det hende du har fått en lungebetennelse.

Slim er vanligvis blod-farget. Når du er hoste opp en betydelig mengde blo kan det være et tegn på en alvorlig sykdom som tuberkulose. Du må oppsøke lege umiddelbart hvis mengden blod er høyere enn normalt. Hvis du hoster mye blo sammen med slim, bør du umiddelbart ringe nødetatene. Neste uke var jeg på en ny oppfølging hos legen, som meddelte at de ikke hadde funnet noe på røntgenbildene.


Legen mente at symptomene likevel var klare og at det var lungebetennelse jeg hadde hatt. Jeg fikk en ny kur med Klacid på bakgrunn av at jeg hadde begynt å hoste opp brunt slim (som smakte blod). Uanset hvilken farve slim man hoster op, bør man søge læge, hvis det fortsætter mere end et par dage, og naturligvis være opmærksom på, at man er ekstra udsat for hoste med slim som ryger.

Et af de symptomer, der fortæller meget om hoste med slim, er feber. Sorry detaljer altså, men i dag kastet jeg opp blod. Og det kommer ikke fra munnen eller tannkjøtt.


Så det må komme neden fra. Men er det noe man bør plage legen med. Jeg tenker kanskje at jeg kaster opp vel mye syre, så jeg har begynt å blø oppover spiserøret ett sted. Men, jeg får dårlig samvittighet for helsen siden jeg ser alt det svarte og brune jeg hoster opp.


Hoste opp grønne slim i morgen er observert i alle aldre, men er mest vanlig hos barn. Jeg hoster opp slim klumper hver morgen og utover dagen. Fargen på slimklumpene er grønn, men kommer det fra nesen? Typisk er hoste med mye seigt slim, særlig om morgenen.


Sår hals kommer vanligvis med en tørr hoste og en lys-farget slim. Hosten er tørr og hoster lenge mellom hver etappe. Blodhud er utslipp av blod fra de indre organene som utgjør luftveiene.


Blodet kan være streaked eller. Disse inkluderer bronkier og lunger. Den bakterielle infeksjonen er ledsaget av følgende symptomer: hyppig trang til å kaste opp , feber, smertefulle opplevelser i magen, hovne lymfeknuter og utslett.


Epstein-Barr-virus, som fører til infeksiøs mononukleose, kan også føre til utseendet i munnen av hvite faste klumper med en ubehagelig lukt.

Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene. Røyking, høyt alkoholforbruk og smitte med HPV-virus er faktorer som kan øke risikoen for slik kreft. Enhver person utvikler seg forskjellig opp gjennom ungdomsårene, og det er ikke lett å observere et begynnede misbruk om en ikke vet hva en skal se etter. Ofte kaster katten opp hårballene, et syn de fleste katteeiere har sett.


Om katten ikke klarer å kaste opp hårballen, kommer det bare klar væske fra magen. Ta alltid kontakt med lege hvis symptomer vedvarer, puster blir vanskelig når du ligger nede, eller hvis du hoster opp slim som smaker dårlig eller har blod i den. Hvis du har astma, bruker eukalyptusolje med forsiktighet, da det kan utløse et astmaanfall. Ikke bruk eucalyptus olje hvis du er gravid eller ammer.


Hadde jeg kasta opp blod fra (eller når dette ble skrevet) og måtte vente helt til klokka med å fått sjekka det opp fordi helsesekeretæren trodde det var rift i spiserøret, hadde jeg blitt sur. Det er som sagt mest sannsynlig ikke noe farlig, men jeg syns virkelig en lege skal sette diagnosen på noe såpass alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg