mandag 21. november 2016

Skatteklasse 2 2018

Skatteklasse 2 2018

For skatteklasse har du et personfradrag, et fribeløp, ved beregningen av skatt på alminnelig inntekt (nettoinntekt). Alle personlige skattytere skattlegges i skatteklasse 1. Er du skattemessig bosatt i Norge bare deler av året, reduseres personfradraget forholdsmessig. Siden skatteklasse er falt bort betyr det at personfradraget blir på maksimalt 54.


Skatteklasse 2 2018

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Det vil ramme over 80. Få vårt nyhetsbrev levert på epost. I begrunnelsen vises det til hensynet til likestilling, arbeidsdeltakelse, integrering og bekjempelse av barnefattigdom. Skatteklasse fjernes.


Ektefeller som mister skatteklasse får 6. Regjeringen ønsker å fjerne dagens ordning med skatteklasse 2. Fjerning av skatteklassen vil medføre at fra neste år vil ektefeller som i dag har skatteklasse få en skatteøkning. Vil ramme ektepar der en er hjemmeværende, mener finansrådgiver. Formuesskatt beregnes individuelt, men man kan overføre frikvoten mellom seg.


Denne skatteklassen gir personer som har en ektefelle med svært lav eller ingen inntekt, et høyere personfradrag. Dersom du som skattyter lignes i klasse får du ikke dette fribeløpet. KrF lover at dette blir tema i forhandlingene. Klassen brukes i ektepar der den ene ektefellen har lav eller ingen.


En som forsørger sin samboer, får ikke personfradrag i klasse , mens en gift person i tilsvarende situasjon blir lignet i klasse 2. Til nå har ektefeller selv fått velge om de ville lignes sammen i skatteklasse , eller hver for seg i skatteklasse 1. I skatteklasse er personfradraget dobbelt så høyt som i klasse 1. Formålet med skatteklasse har vært å beskatte skattytere som forsørger hjemmeværende ektefelle, noe lempeligere. Vil fjerne skatteklasse Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut fra hjemmet sitt tidlig torsdag morgen. Etter bortfallet av skatteklasse skal ektefellene ha hvert sitt personfradrag i klasse 1. Størrelsen på særfradraget skulle kompensere helt for skattefordelen man tidligere hadde av å bli skattet i skatteklasse 2. Enslige forsørgere som oppfyller de nye vilkårene, vil dermed komme uendret ut. Personer som tidligere ble lignet i klasse , men som ikke får det nye særfradraget, vil få en skatteøkning.


Samtidig øker eierskatten fra 2 til 3. At skatteklasse fjernes betyr at ektepar, der den ene er uten jobb eller har lav inntekt, må. Har du fått med deg at skatt på alminnelig inntekt nå er og hva det innebærer for din skatt? Har du mange fradrag, kan endringene slå negativt ut for deg. Satsen for friinntekt i særskatten for petroleumsvirksomheten reduseres fra pst. Endringen trer i kraft med virkning for kostnader pådratt fra og med 1. Beløpet skattlegges med pst.


Dette vil medføre høyere skatt for ektepar der den ene har lav eller ingen inntekt. De som taper på at skatteklasse er ektefeller der den ene av dem tjener ingenting eller svært lite. Dette kan for eksempel gjelde for et ektepar der den ene er student, eller er hjemmeværende, skriver Nettavisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg