fredag 11. november 2016

Påbygg fagene

Vi har karaktergaranti, bedre karakter eller pengene tilbake. Lånekassen, søknad og mer. For deg som vil litt mer.


Læreplanene til fagene du skal ha på påbygging ligger her hos Utdanningsdirektoratet. Har du ungdomsrett, så kommer du inn under reglene for videregående. Du kan ta påbygging til studiekompetanse etter fullført Vgyrkesfag, yrkeskompetanse eller fag- og svennebrev.

Dette er de samme påbyggsfagene som man har på Vgpåbygg , men når du har fagbrev så har du ikke programfag og kroppsøving i tillegg. Opplæringen er derfor timer pr uke. Skal du ta fagene som privatist må du melde deg opp på privatistweb.


Det er ikke mulig å ta lærlingstiden etter påbygg. Du kan enten gå i lærling, og ta påbygg etter, eller droppe læringstiden og kun ta påbygg etter Vg2. Du kan selvsagt ta alle fagene som privatist, hvis du ikke vil gå et år påbygg. Som privatist er du ansvarlig for egen opplæring og undervisning, og du må selv melde deg opp til.


I påbygging til generell studiekompetanse trenger du fagene norsk, historie, matematikk, naturfag og kroppsøving.

I tillegg må du velge ett programfag fra enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomiske fag. Se hvilke programfag du kan velge i menyen over. Du tar altså ikke fagene på nytt, men tar mer opplæring i faget for å nå det nivået som kreves for fellesfag på studiespesialisering.


Engelsk og samfunnsfag vil bli godkjent fra yrkesfag, slik at de fagene du får på Vgpåbygg er: historie, matematikk, naturfag, norsk og kroppsøving. Yrkesfag med påbygg Hvis du har videregående med yrkesfag, kan du ta påbygg for å få generell studiekompetanse. Her finner du fagkodene for eksamen i noen populære fag.


Se lenger ned på siden for fagkodene for realfag og for påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt yrkesfag. Vi kan ikke si noe om hvordan timeplanen din vil bli - dette er et stykke frem i ti og det er skolen du skal gå på som vil bestemme timeplanen. Men hvis du allerede har fagbrev og skal ta påbygg , slipper du å ta fagene kroppsøving og valgfritt programfag. Det passer også for deg som kun har tatt år yrkesfaglig studieretning og er over år. Fagene som inngår i dette programmet erNorsk Vg3Matematikk 2PYNaturfag Vginkl.


Tar du påbygg etter læretida kan du gå Vg4. Fordelen med å ta fagbrevet først, er at du får rett til å ta Vgpåbygg etter fagbrevet. Det innebærer at du også får færre fag enn ved Vgpåbygg. Vgpåbygg gir deg alle fagene du trenger for å få generell studiekompetanse, også etter fullført fagbrev. Om påbygging er vanskelig kommer an på elevenes faglige bakgrunn og hvordan elevene jobber med fagene.


Du lurer på om påbygg er vanskeligere enn Vgstudiespesialisering, og det er det nok ettersom flere fag er på Vgnivå.

På den annen side er elevene eldre og har lært en god del allerede så for noen går dette veldig greit. Hvorfor allmennfaglig påbygg ? Denne pakken gir deg studiekompetanse og dermed mulighet til å studere videre. Vi hjelper deg å velge fag som gir deg best mulig uttelling i forhold til poeng og karakteroppnåelse. Om fagene Pakken gir deg kursene: Norsk.


Pensum er temmelig enkelt i de fleste fagene , men norsk og historie er litt omfattende og kan kreve en del tid. Matematikken er mer eller mindre en dårlig vits, i hvert fall den praktiske, og naturfag er VG1-stoff. Påbygg er rimelig slapt. Skoleåret er en hektisk gjennomgang av det viktigste og mest sentrale fra allmenn.


Det sier seg selv at det er ett hektisk år. I de fleste fagene er det lov å bruke hjelpemidler som krever tilgang til internett, men i et begrenset utvalg. Utvalget gjøres på forhån og skal være kilder som det er relevante å bruke for å svare på eksamensoppgaven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg