onsdag 9. mars 2016

Eu kontroll sjekkliste

Eu kontroll sjekkliste

Lurer du på når bilen skal på EU-kontroll? Sjekk kontrollfristen for din bil her! Finn nærmeste verksted her. MECA Veihjelp inkludert. Sammenlign verksteder nær deg.


Eu kontroll sjekkliste

Vi hjelper deg med EU -godkjenning. Hos Mekonomen bestiller du time enkelt på nett! På tide med EU-kontroll? Velkommen til Kensaq.


Slik er det ikke lenger: For nye biler registrert etter 8. Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU -kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. EU - kontroll år fra registreringsdatoen. Hva gjør jeg dersom EU -kontrollen ikke er godkjent? Målet er at man skal få biler som ikke lenger holder mål av veiene.


Statens vegvesen er kontrollmyndighet for for EU -kontrollen og det er de som legger rammevilkårene for hvordan kontrollen skal gjennomføres. Du får mer fleksibilitet ved at du kan ta EU -kontrollen når du vil, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. Fra det første året bilen fyller fire år, skal alle biler kontrolleres annethvert år.


Hvis kontrollen avdekker behov for reparasjoner, vil du få et kostnadsoverslag for å få bilen godkjent. Denne regelendringen har ført til at EU -kontrollen tar lenger ti og i snitt koster cirka prosent mer enn tidligere, forteller Tyldum. Etterkontroll enkel kr. Tillegg for etterkontroll fra annet verksted kr. Betaling med kontanter eller bankkort.


Vi sender ikke regning og vi har ikke Vipps. Den nye kontrollinstruksen for gjennomføring av kontrollene har samme inndeling av kontrollpunkter som EU -direktivet kontrollene bygger på, noe som gjør de enkelte kontrollpunktene mere spesifikke og kan gjøre det enklere å sammenligne kontrollene mellom medlemslandene, forklarer Leif Magne Halvorsen i seksjonen for tilsyn og kontroll i. Vi står klare for å hjelpe deg! Det er sikkerhetsmessige punkter som oftest får feil eller mangler.


De fleste av disse kan du selv kontrollere før kontrollen. Det er du som eier som har ansvar for å sørge for at bilen din blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen. Vi utfører en grundig sjekk av bilen i henhold til Statens Vegvesens og myndighetenes retningslinjer. Den såkalte EU -kontrollen, eller periodisk kontroll av kjøretøy som det heter, kan være en nervepirrende affære.


Eu kontroll sjekkliste

Ikke alle er så kyndige på bil at de med rette kan fortelle at bilen deres er feilfri nok til å skli rett igjennom uten anmerkninger. Datoen bestemmes av det siste tallet i bilskiltet. Her er vedlegget til rettledninga til forskriften om periodisk kontroll. Den sier litt mer om bedømming enn det som finnes på skjemaet. Det har skjedd etter omfattende kontrollvirksomhet fra vegvesenets side: - Vi har blant annet avdekket at.


Som Nettavisen Økonomi skrev, fikk bare i mai 30. Mange bileiere glemmer denne fristen. Bare så det er sagt: Det er ditt ansvar å sørge for at bilen din er EU -godkjent. Hvis du ikke gjennomfører kontrollen innen fristen, vil bilen din bli begjært avskiltet. Det er en regelmessig undersøkelse av tilstanden på bilen som er pålagt fra myndighetene.


Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen, for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg