torsdag 17. mars 2016

Halvkoke poteter

Jeg koker det ferdig, altså til potene er møre (skjønner ikke poenget med å halvkoke ). Deretter har jeg det over i en form. Det eneste jeg trenger er gjøre senere er å ha revet ost over å sette det i ovnen til varming. Her kan du lyxe det opp ved å forsiktig løsne skinnet og dytte cottage cheese og krydderurtert inn, som nevnt over, men det er ikke noe must. Vask potetene (jeg gidder ikke skrelle dem, skallet er jo godt, jo!) og skjær dem i tynne skiver. Har du hastverk, kan du halvkoke potene først, gjerne i fløten.


Tror nok sikkert at det går fint å steke dem litt på forhån men det er enda bedre å halvkoke dem først, la dem renne av, avkjøle, for så å tilsette fett, og deretter steke dem ferdig i ovnen. Ferdig eller lage selv? Nettopp derfor er det så frustrerende å kunne så lite om poteter. Ekstra bra syns jeg det blir hvis jeg koker opp potetene med melk og fløte først Da koker jeg potetene med hvitløk, salt og pepper til de såvidt er. Jeg pleier å la dem litt mer enn halvkoke.


Her er oppskriften på fløtegratinerte poteter. Her brukte jeg Mandelpoteter, men Beate eller Asterix fungerer like fint! Anothertry skrev: Jeg tenker at det bør være underordnet hva slags medisiner en får, bare en får noe som kan hjelpe en!


Skjær Daikon og potet i biter. La det halvkoke i en egen gryte. Legg alle kuttede ingredienser og soya saus i kraftgryta. Kjedelig med pytt i panne til middag sier du? Prøv denne varianten med squash, grillpølser, poteter , paprika og sjampinjong.


Garantert en suksess! Kutt grillpølser, sjampinjong, squash og paprika i mellomstore biter. Potetene trenger lengre steketid enn de andre ingrediensene. Derfor er det en god ide å halvkoke disse på forhånd. Dette kan fint gjøres dagen før – så har du en kjapp middag til dagen etterpå – husk å halvkoke potetene.


Rens og kutt den halve løken. Ha smør i en panne og fres løken til den er myk, rør inn karri og la det steke med ett par minutt. Tilsett hvetemelet og spe med melken, rør hele tiden til du har en jevn og fin saus. Skiver opp tre fire poteter , et par gulerøtter.


Litt løk og paprika. Putter det i en ildfast form. Bruner to koteletter etter at jeg har gnidd dem inn med salt og karry. Legger dem på toppen av grønnsakene. Bruker å bli veldig smakelig og lettspist.


Slownictwo norweskie nynorsk V. Den sjette utgaven av Vestfold Blad. Rå: Nina anbefaler å hakke salat i en bolle, men uten å ta for mange grønnsakslag i. I Sør-India er det vanlig å halvkoke ris før den blir polert, noe som gjør det lettere å fjerne agnene og cellulosen uten å ødelegge næringsstoffene i risen. Ris kan også stampes for hånd.


Håndpolert ris er enda mer næringsrikt, men kan også ha mer cellulose i kliet sitt. Hvis delvis koke grønnsaker i kokende vann, for å være ferdig med en annen matlaging metode. For å putre mat i flytende ved like under kokepunktet-som regel egg. Rolling koke: Når en væske koker, og kan ikke rørt ned til under kokepunktet.


Roux: En blanding av mel og olje, kokt sammen til mel er brunet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg