Lise Finckenhagen gjør en vri på løk og saus til seibiffen. Hun bruker flere sorter løk som stekes sammen med smør og en klype sukker. Saus Dersom du ønsker å lage en enkel og veldig god saus til fisk vil jeg anbefale denne. Jeg bruker dette spesiellt til laks og makrell.
Server med frisk issalat. Rømme, fløte og sukker. Lag også agurksalat ved siden av. Kokt ut stekepannen med smøret fra fisken og litt fløte og bruk som saus. Kjør fiskefilet og avskjær i foodprocessor med salt til fisken er godt ”hakket”.
Den vil første balle seg sammen og så slippe litt. Smak til med salt og pepper. Med en sprøytepose og tyll fylles fisken med farse. Noen dråper olje og litt salt.
Legg det hele over i den ildfaste formen når det er ferdigstekt. Bland fløte , ost, pepper og hvitløk i en bolle og hell blandingen jevnt over ingrediensene i den ildfaste formen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 1grader i min. Kok poteter møre i vann.
Hell av vannet og la dampe av. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper. Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet.
Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus , syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker. Et nydelig målti rett og slett. Skjær ut filetene på makrellen.
Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens. Vend fisken i hvetemelet og stek de først med skinnsiden ned til de er gylnde og sprø i skinnet.
Stek filetene i ca. Bruker du skinnfri filet, bruner du de jevnt rundt på hele stykket. Løft ut fisken og legg på er fat eller tallerken, rør ut rømmen i panna og smak til med salt, pepper, urter og sitron. Ha gjerne på sitron, smør og gressløk. Sausen er naturlig glutenfri.
Krydre fisken med salt og pepper, rull den deretter i hvetemel. Ha deretter fisken i kasserollen med fløte. La den små koke noen minutter. Serveres med rå raspede gulrøtter og kokte poteter. Den tradisjonelle varianten av denne retten er basert på saus av fløte.
Men ønsker du en mer syrlig saus, uten for mye sitronsmak, er dette alternativet med rømmesaus meget godt. Laks og pasta i rømmesaus med vårløk og hvitløk. Alt toppet med frisk basilikum.
Ha fløte og eplejuice eller vin i en kjele og kok opp. Pisk sammen maisenna og vann, og jevn sausen. Ha spinat, laks, tomat og gressløk i sausen, og server med pasta. Blåmuggoster (Normanna, Norzola og Royal Blue) og hvitmuggoster (camembert og brie) kan fryses. Ostene må være passe modne og spises så snart de er tint.
Kremostene blir kornete og mister en del av væsken ved opptining etter frysing. Derfor egner de seg best til bruk i sauser, gryter og andre varme retter. Rens vårløkene, vask og skyll dem grundig.
Riv skallet av sitronen med et rivjern. Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet sammen med vårløken. Jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Tilsett hvitvin og saften av en halv sitron. Brun sopp i smør, dryss over salt og pepper og litt timian. Server lammegryten med stekt sopp, mandelpoteter og rosenkål. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Til denne stekte varianten liker jeg å servere en god rømmesaus.
Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik. Du trenger: Til porsjoner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.