tirsdag 22. mars 2016

Forskudd feriepenger 2018

Hvor mange prosent er feriepengene på? Merethe Berggaard svarer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner. Hvis man får en avtale med arbeidsgiver om forskudd på feriepenger må man også huske på at disse først kan utbetales samme år som feriepengene egentlig skal utbetales for å unngå forskuddstrekk på beløpet, minner Arntsen om.


LES OGSÅ: Slik får du mest for feriepengene. Men som ansatt har man ikke krav på dette. Det er ingen hjemmel i ferieloven til å betale ut feriepengene på forskudd. Feriepenger skal etter ferielovens §(1) betales ut når ferien avvikles.


Eventuelt kan arbeidsgiver velge å gjøre feriepengeutbetalingen samlet, vanligvis i juni. Hei, i mars i år måtte jeg kjøre forskudd på feriepenger fra fjoråret på 65. Dette gjorde jeg ved vanlig lønnskjøring. Jeg registrerte ikke noe ferie dager denne måneden, men kjørte hele ferien i Juni mnd istedenfor med resterende feriepenger. For mars-april perioden.


Medarbeideren kan bare ta ut forskudd av ferie fra året etter, ikke fra påfølgende år. Vær oppmerksom på at man i staten ikke kan avtale å ta ut flere dager forskuddsferie enn det man har opptjent feriepenger til. Trekk i lønn eller feriepenger etter bokstav c, e og f skal begrenses til den del av kravet som overstiger det arbeidstaker med rimelighet trenger til underhold for seg og sin husstan forklarer Østli. Typiske spørsmål vedrørende feriepenger er når kan du kreve å få feriepengene utbetalt, hvor mye har du krav på og skal det skattes av feriepenger.


Så fort du har fått desemberlønna på konto, kan du med andre ord regne ut hvor mye du får i feriepenger den påfølgende sommeren. Forskudd som utbetales uten at du har hatt rett på det vil NAV vurdere å kreve tilbakebetalt fra deg. Utbetaling av bidragsforskudd forutsetter at det ikke er innbetalt barnebidrag fra bidragspliktige som er høyere enn bidragsforskuddet. Les mer om utbetalingsdatoer, feriepenger og skattetrekk.


En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt. Ferien skal bestilles, gjerne god tid i forveien, men feriepengene kommer først til sommeren og du har lyst til å slå til på et tilbud om billige billetter.


Foreslår nye endringer. Så strekker ikke pengene til. Ifølge ferielovens kapittel kan du avtale med arbeidsgiver å overføre inntil virkedager av den lovfestede ferien til neste ferieår.


Det samme gjelder den avtalefestede ferien. Dette innebærer altså at du kan avtale å overføre inntil virkedager (tilsvarende arbeidsdager) totalt til neste ferieår, forutsatt at dette avtales skriftlig med arbeidsgiver. Har du ikke ønsker å forskjellsbehandle barna, bør du holde rede med at du gir alle like mye. Dersom den økonomisk evnen ikke strekker til, kan du la gaven ansens som forskudd på arv som kan komme til avkortning senere.


Reglene du må være kjent med. Gir du barnet gave, blir det ikke automatisk avkortning i arven. Dermed er det ingen avgift på arv ved dødsfall, eller ved gaver og forskudd på arv. Det betyr for eksempel at besteforeldre avgiftsfritt kan gi støtte til bolig til sine barnebarn. Arvereglene består.


Forskudd feriepenger 2018

Men samtidig som arveavgiftsloven ble borte, består de vanlige arvereglene. Veiledning på hvordan du enkelt kan utbetale feriepenger i Visma Lønn. Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen. Det skal for eksempel ikke beregnes feriepenger av utbetalinger som gjelder reiseutgifter, losji, feriepenger som er utbetalt i opptjeningsåret, eller andel av nettoutbytte.


Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg