fredag 25. mars 2016

Hvilken hånd skal forlovelsesringen på i norge

Jeg har min forlovelsesring på venstre hånd. Både min mor og svigermor sa den skal være der, og at gifteringen skal på høyre. Jeg skal ikke ha samme ring som giftering, og kommer til å ha dem på hver sin hånd når vi gifter oss neste år.


Går man med den på samme hele tiden, ser jo ingen forskjell på om man er forlovet eller gift. I dag varierer det fra land til land hvilken finger forlovelsesringen eller gifteringen skal bæres på. I Norge bærer vi våre glatte gullringer på høyre hånds ringfinger.

På hvilken hånd skal man bære forlovelsesringer og gifteringer? I Norge tilsier gamle tradisjoner at gifteringen skal bæres på høyre hånd. Dette varierer likevel mye fra land til land.


I mange land bæres ringen likevel på venstre hånd i tradisjon tro, ettersom kjærligheten skulle videreføres direkte til hjertet. Vanlig i Norge er å ha ringe på høyre hånd enten et er forlovelse eller giftering. Mange lurer på hvilken hånd man skal bære ringen på , også her er vi så heldige at det ikke finnes noen bestemte regler man må følge.


Etter å ha sjekket opp litt ser det ut til at det er litt ulik praksis, men det vanligste er nok å ha den på høyre ringfinger. Når man etterhvert gifter seg (for det er jo hele poenget med en forlovelse), flytter mange da ofte forlovelsesringen over på ringfingeren på venstre hånd , slik at gifteringen overtar plassen på høyre ringfinger.

Hvilken finger skal gifteringen sitte på ? Om du lurer på hvilken finger man vanligvis bærer gifteringen på , er du ikke alene. Nå er jeg forvirra! Har prøvd å finne ut hvilken hånd forlovelsesringen skal sitte - men får forskjellige svar hele tiden!


Jeg ser at folk har ring både på venstre og høyre hånd , og nå lurer jeg rett og slett på HVILKEN HÅND skal ringen sitte på ? I Norge er det tradisjonelt mest vanlig å ha både forlovelses- og gifteringen på høyre hånd. Hvis man har to sett ringer flytter kvinnen forlovelsesringen over til venstre når man gifter seg - mannen går dog kun med gifteringen. I Norge har vi ringen på høyre hånd og flytter den over til venstre når ektefellen dør.


Noen pleier å ha forlovelsesringen på. Når det gjelder gifteringer er det mest vanlig i Norge å ha denne på høyre hånd , og noen foretrekker å ha forlovelsesringen og gifteringen sammen på høyre hånd. Det er viktig å huske på at fingerstørrelsen varierer fra venstre og høyre hånd , så man må måle den hånden ringen skal brukes på. Vi hadde forlovelsesringen på høyre hånd , og det samme med gifteringen. Alle andre jeg kjenner har det samme.


Er vel det som er vanlig i Norge , mange andre land så skal man vel bytte hånd eller noe. Endelig, så husk dig selv på , at det i denne sammenhæng i særdelshed er tanken der tæller. Så hvis du snubler lidt i ordene eller har købt en lidt for stor ring, kan du vide dig sikker på , at du på forhånd er tilgivet.


Og nu hvor du er sikker på , hvilken ring forlovelsesringen skal sættes på , så kan det ikke gå helt galt. I norge er det vel vanlig å ha den på høyre hånd.

I USA og Sverige bruker de å ha ringen på venstre hånd. Andre land vet jeg ikke. Tror ikke det er alle land som har tradisjon for å bruke giftering i det hele tatt.


Hej Igår kom kæresten og jeg til tale om det med hvilken hånd vielsesringen skulle på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg