fredag 4. mars 2016

Geriljabroderi

Utstillingen varer til 17. Geriljabroderi - broderi slik du aldri har sett det før 15. Broderikunsten har fått sin renessanse, og folk ruster seg til kamp med nål og tråd.


Hjem kjære hjem og Velkommen til vårt hus har du kanskje sett brodert med sirlige korssting på klokkestreng og sofaputer. Teksten i broderiene skal formidle et budskap mens bilder, fargevalg, utforming og plassering av bokstaver står i en mismatch til teksten.

Med geriljabroderi ser det ut til at mange har gjenoppdaget gleden ved brodering, påpeker hun. Selv om det nok ikke er alle jeg ville sendt et broderi med happy fucking birthday til. Vi har et stort sortiment av broderier fra velkjente varemerker.


Broderiene utformes som slagor ordspill og utbrudd der teksten skal formidle ett budskap mens bilder, fargevalg, utforming og plassering av bokstaver står i en mismatch til teksten. Da jeg søkte på nettet med dette ordet, fant jeg denne siden om geriljabrodering. Det er også et par blogger (sikkert flere også) som skriver om temaet. Begge disse har til felles at de vil sprenge etablerte konvensjoner og.


Har vært litt i tvil angående mine egne prosjekt, men ser på det hele som et begrep så får man heller arrestere meg hvis jeg har gjort noe galt.

Brodering er en hobby som gir noe igjen til den som utøver den. Du hører ordet “broderi”. Assosiasjonen går til noe nusseligt og trygt, kanskje en klokkestreng med “Velkommen hjem” i entreen, eller duken på kjøkkenbordet med “Gi oss i dag vårt daglige brød”. Noen av bildene er så store at du fint får til å telle sting og sy etter dem Jeg har laget noen delvis etter andre bilder og delvis funnet på selv.


Heh, det burde jeg kanskje ha skrevet, ja Jeg var selv som et spørsmålstegn da han fortalte hva han ønsket seg, trodde det hadde gått litt rundt for ham. Det er et vanlig, søtt korsstingsbroderi, men i stedet for slike søte ting som vanligvis står, broderer man Fuck you og liknende dypsindigheter. Broderi er et håndverk, en tekstilteknikk, der man med tråd eller garn syr på tøy eller annet mykt materiale ved hjelp av en nål. Andre dekorative gjenstander som perler, lær, filt eller plastmateriale som paljetter kan benyttes.


Les også: Dette er geriljabroderi Det er denne freden. Dette er den sanne beretningen om en folkebevegelse av kvinner og menn som grep til nålen som sitt våpen i kampen for å utbrodere sannheten om sine liv og for å redde broderikunsten fra dydens tyranni. Aksjonen har frigjort broderiet fra det nusselige og trygge, og åpnet for frisk humor og personlige budskap. For en kul ide med geriljabroderi på skolen.


Den var fantastisk! Jeg husker jeg holdt på å spy av en uendelig stor ramme med brodert blåbærlyng. Amerikanske Julie Jackson begynte å gi uttrykk for sin frustrasjon over det hun mente var en idiotisk sjef ved å brodere.


Med tekstene Fuck you og Get lost i korssting fikk hun utløp for raseriet hun følte.

Broderi er arbeid som utføres med nål og tråd på et underlag, oftest tøy, i dekorativ hensikt. Også selve den broderte gjenstanden kalles broderi. I boka finnes over 2fotografier av geriljabroderier som har vært utstilt det siste året på sju broderiutstillinger med nærmere 2deltakere i alderen til år fra hele landet. Mona Pedersen og Astrid Loraas har forfattet noen av artiklene i boka, og dessuten kommer deltakerne med sine historier.


Korssting - Lag en flott julesokk. Her får du alt du trenger til å lage julesokk forstykket med fint motiv. Nåler, garn, stoff og mønster medfølger i pakken. Kalendersmuget, luke 17: Mangler du en julegave?


La meg foreslå denne glimrende boka fra Magikon forlag redigert av foregangskvinnene Astrid Loraas og Mona Pedersen, om fenomenet geriljabroderi. Det er en velskrevet og veldesignet bok om hvordan geriljabroderi begynte i Norge, og med en mengde bilder av ulike broderier som blant annet har. Boka inneholder bakgrunnshistorien og deltagerhistorier, samt tekster om. Hjertebilde, geriljabroderi og nye Stikk Ut-mål Hjerter er noe som ofte går igjen i mine bilder.


Her er et bilde med som går i gråtoner, med et rødt hjerte som blikkfang. Søkeresultater for Broderi - Haugenbok. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg