torsdag 10. mars 2016

Bekymringsmelding til barnevernet fra barnehage

Et foreldrepar har saksøkt den tidligere barnehagen sin for å ha sendt en bekymringsmelding til barnevernet. Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ) Gå til søk Gå til innhold Gå til menyen. Barnehagen mener de handlet riktig.


Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Barnevernet skal bidra til at barn og unge får trygge oppvekstkår. Hvis du mener det er riktig å melde en sak til barnevernet , kan ingen andre i barnehagen vurdere om du bør melde ifra til barneverntjenesten eller ikke.

Du melder fra til barnevernet i den kommunen barnet bor. Når du har sendt bekymringsmelding til barnevernet , vil barnevernet følge opp saken videre. Vanligvis kommer det ikke som en overraskelse på foreldrene at barnehagen sender en bekymringsmelding til barnevernet. Dersom det er grunn til å tro at barnet blir utsatt for grov vold eller seksuelle overgrep, kan det være gode grunner til ikke å konfrontere foreldrene med denne mistanken før en melder til barnevernet.


Er du bekymret for et barn eller en ungdom, skal du kontakte barnevernet. Hvis meldingen også omfatter søsken, må du sende én bekymringsmelding for hvert barn. Barn og ungdom kan også selv ta kontakt med barnevernet.


Slik melder du ifra til barnevernet.

Bekymringsmelding Slik sender du inn bekymringsmelding , kontakt barnevernvakten. Kontakt barnevernet Finn ditt. Når du melder fra til barnevernet kan du melde fra med fullt navn eller være anonyDu kan fremstå med navn både overfor familien og barneverntjenesten. Da vil foreldrene i saken bli informert om at det er du som melder.


Du kan velge å melde inn saken anonymt, slik at verken barnevern eller foreldre vet hvem som melder. Det er ikke bare Verdal i Midt-Norge som har forbedret rutinene for samarbeid mellom barnevern og barnehage. Hver femte bekymringsmelding barnevernet i Trondheim mottar, kommer fra barnehager. Det er en betydelig større andel enn i sammenlignbare byer.


Hvis du er bekymret for et barn eller ungdom 0-år, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra.


Barnet eller ungdommen du er bekymret for, må bo i Tønsberg kommune. Er du uroa for eit barn eller ein ungdom? Slik kan du som privatperson ta kontakt med eller sende ei bekymringsmelding til barnevernet.


Dette er lavt med tanke på antallet barn som er i barnehage , hvor mye tid de tilbringer der og at barnehageansatte skal ha kompetanse til å se barns utvikling på godt og vondt. Slik leverer du en bekymringsmelding. Du kan ringe eller sende brev til barnevernet i den bydelen barnet bor.


En sak hos barneverntjenesten starter gjerne med en bekymringsmelding.

Denne kan komme fra foreldrene selv, fra barnehage , skole, helsepersonell. På bakgrunn av innkommet bekymringsmelding åpner barneverntjenesten en undersøkelsessak for å kartlegge barnets situasjon og omsorg. På denne måten kan barnevernet og barnehagen sammen bidra til at barnet får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid. Dersom situasjonen for det aktuelle barnet fortsatt er bekymringsfull eller har forverret seg, er det viktig at du tar kontakt med barnevernet på nytt, og eventuelt melder igjen.


Alle som bekymrer seg for et barns utvikling eller omsorg kan ta kontakt med barnevernstjenesten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg