søndag 6. mars 2016

Møllerens boller fersk gjær

Gå for en sunn start på året. Hvis du vet at du skal bake, er det greit å kjøpe inn og bruke fersk gjær. Fersk gjær gir litt større volum enn tørrgjær, men ikke veldig mye. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.


Møllerens Grov eller Fin melblanding dl lunkent vann, ca. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær , men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel.


Skal prøve meg på å bake boller fra ferdig posene til Mølleren. Skal tilsette pk gjær og dl vann. Hell ut deigen og kna den på benken. Jeg bruker fersk gjær , så den må røres ut i vann før den tilsettes.


Del rullene i biter og rull til boller.

Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted. Når en bruker fersk gjær er det viktig at den får løst seg veldig godt opp i den flytende væsken. Min mor slurvet alltid litt med dette, og hennes boller smakte gjær.


Gjær puster ut karbondioksid. Gassen gjør at deigen hever en del. I tillegg til mat, vann og oksygen trenger gjærsoppen en temperatur på til grader. Et spesialmel for deg som liker å lage din egen hjemmelagde pizza.


Tanjas beste boller (STORE) dl hvetemel dl møllerens pizzamel 2g smør pk tørrgjær ts bakepulver ts vaniljesukker ts hornsalt ts salt ts kardemomme 2g sukker til dl lettmelk Ha det tørre i en bolle. Vi fant alle mulige svar: Brøddeiger som lages nesten uten innsats, surdeigskulturer som settes flere dager i forveien, brød uten gjær , brød med grønnsaker eller masse frø og luftig, lyst. Idag er det skolebrødets dag og da tenker eg det er på sin rette plass med en repriseoppskrift på knallgode, luftige og saftige skuleboller uten tilsatt sukker! Ikkje nok med det, dei er også fiberrike, litt magrere og bakt med speltmel (som for mange er litt meir magevennlig). Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt.


Besøk en av våre butikker! Oppskrift fra boka: Om boller , brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom. Av Morten Schakenda. La blandingen bli fingervarm før du har i gjær. Hell melblandingen , litt og litt i væsken.


Bland de tørre ingrediensene i sammen.

Tilset ein gjær til saft bær, frukt eller rotgrønsaker utviklar det seg alkohol og resultatet blir vin eller sats til spritproduksjon. Ikke let mer - du lager denne pizzadeigen enkelt og raskt! Her får du vite hvordan du lager en perfekt pizzabunn til lørdagspizzaen. Burgerbolle - perfekt til fisk eller kylling Hva med å prøve en ny vri på hamburgerbrød - vi har kalt den for burgerbolle, og har blant annet gulrot, gurkemeie og honning i. Du finner det du trenger i MENY nettbutikk. Vi har alt til baking og et stort utvalg av både søte og salte kjeks.


Jeg har hatt like gode resultater med ferdigpose. Jeg opplever å få samme resultat uavhengig om jeg bruker tørr- eller fersk gjær. Tørrgjær funker like bra som fersk gjær. Kan selvfølgelig erstattes med tørrgjær) SS Fiberhusk.


Når blandingen har blitt seig og klumpete tilsetter du mel og gresskarkjerner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg