mandag 14. mars 2016

Levaxin om kvelden

Men det snakkes kanskje mye sjeldnere om når man skal ta medisinen sin. Mat og drikke Flere matvarer har vist seg å kunne påvirke opptaket av levotyroxin (også kjent som Levaxin – den vanligste stoffskiftemedisinen brukt mot lavt stoffskifte). Imidlertid er det gjennomført få undersøkelser på hvilke forskjeller det er mellom ulike. Det er viktig å kontakte lege umiddelbart hvis du mistenker at du eller noen du kjenner har fått i seg for mye Levaxin. Ukjent frekvens (kan ikke beregnes ut fra tilgjengelige data): Angst , forstørrelse av hjerte (hjertehypertrofi), forverring av eksisterende hjertesykdom, brekninger, menstruasjonsforstyrrelser, rødme, feber , kramper, muskelsvakhet.


Ta det på kvelden før du legger deg, for da spiser du ingenting som virker inn på opptaket. Tar du den om kvelden kan den gjøre at du ikke får sove. Ikke spis før det har gått en time. Mange stoffskiftepasienter har problemer med søvnen.


Dette kan bety at man har problemer med å sovne om kvelden , at man våkner mange ganger i løpet av natta, at søvnkvaliteten generelt er dårlig og at man aldri sover dypt, og at man våkner om morgenen uten å føle seg uthvilt. IKKE tenk for mye på TSH, men FTog FTer viktige å vite for å vite hvor du bør ligge om ting skulle endre seg, for at du skal ha det bra. Det sies at Levaxin 125mcg er max dose. Dette erstatter en fullstendig ødelagt kjertel. Likevel er det de som bruker en del mer enn dette.


Ideen er å dosere til man er Euthyroi til symptomene er borte. Du bruker altså Levaxin mot lavt stoffskifte, og du bruker Atacan og i tillegg Somac mot mageplager. Du lurer på når på dagen du skal ta disse.


Du kan ta alle om morgenen om du vil. Men det er en ting jeg ikke får til å stemme her, og det er det at du omtaler ditt høye kolesterol, og så sier du at pga dette har fått Atacand. Takk for kjapt svar Så hvis jeg ikke hadde tatt levaxin , så hadde jeg hatt enda høyere tsh!


Om så, er de så ubetydelige i forhold til hvordan jeg kjente meg før jeg begynte på Levaxin (spesielt muskel- og leddsmerter og trøtthet.) Helt fantastisk spør du meg! Men jeg skjønner ikke de som skriver de har fått såpass bivirkninger av medisinen og kuttet den ut - en må da kjenne seg forferdelig syk og dårlig av å gå med lavt stoffskifte ubehandlet? Det er fortsatt omdiskutert om kombinasjonsbehandling med Levaxin og Liothyronin ved lavt stoffskifte (hypotyreose) er betre enn Levaxin aleine. Dei aller fleste ekspertar tilrår Levaxin aleine i første omgang og så evt tillegg med Liothyronin dersom Levaxin aleine ikkje gir fullgod effekt. Puss derfor tenner kl dagen før og ikke morgenen etter.


Likevel: Laboratoriene mener at det er greit å pusse tenner om morgenen. Noen her som bruker levaxin mot lavt stoffskifte? Jeg vet det vil variere fra person til person, og med dose etc. Jeg sover godt, men merker at jeg ikke sover i koma som jeg har gjort før.


En kvinne (år) fikk redusert effekt av tyroksin ved samtidig inntak av soyatilskudd og måtte øke dosen til mg tyroksin daglig for å nå anbefalt TSH-nivå. Etter at hun endret tidspunktet for inntak av soyatilskuddet til kvelden , mens hun fortsatte med tyroksin om morgenen, kunne hun halvere tyroksindosen (15). Jeg er helt opplagt bedre på mange områder, levaxin ble jeg aldri i bra form av, og verre etter som årene gikk. Syns jeg nå fungerer bedre vedr husk, humør, generell livskvalitet.


Min erfaring er at det ikke akkurat har vært spesielt lett å slanke seg selv om stoffskiftet et normalt. En ting å være oppmerksom på er at etterhvert som vekten går ne kan det være behov for å redusere dosen med Levaxin. Jeg tar min dose om kvelden , når jeg legger meg og har gjort det i mange år. Redusert effekt av levotyroksin ( Levaxin ) ved samtidig bruk av soyatilskudd Publisert: 21.


En pasient fortalte ved siste legebesøk at hun hadde lest om en mulig interaksjon mellom soya og tyroksin i medlemsbladet til Norsk Thyreoideaforbund. Binyrehormonnivåene er naturlig høye om morgenen, minker progressivt utover dagen, og når sitt laveste nivå om kvelden. Når det gjelder denne 24-timers urinprøven kan legen avgjøre om det totale nivået av hormoner er høyt eller lavt for hele døgnet, men vil ikke kunne vite når på dagen store variasjoner har skjedd.


Skal helst tas på samme tid hver morgen, time før frokost Vær oppmerksom på at grapefrukt og kokosolje forsterker effekten av medisinen ( Levaxin ). I den vestlige verden screenes det for medfødt hypotyreose i en blodprøve som tas like etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg