tirsdag 15. mars 2016

Skuffkake med kokos

Synnes syndige sommerkake med karamellisert kokos. En langpanne-”vandrekake” rik på smør og sukker! Wenche fikk oppskriften fra Synne, du har kanskje fått den fra en annen.


Skuffkake med kokos

Karamellisert skuffkake med kokos. Men, vi holder sjokolade utenfor i denne omgangen og konsentrer oss om å lage en god kokoskake med bare kokos. Ingen dill dall altså.


Lag en deilig kake med kokos og kanel. Perfekt til bursdager, dugnad eller avslutningsfester! Formkaker Kaker - min middels. Enkel kokos - og kanelkake.


Skuffkake med kokos

Bland sammen hvetemel, bakepulver og kokos og ha det vekselvis i eggedosisen med epleblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen 175° i 35–minutter. Klin kokos kake er en populær langpannekake med morsomt navn og deilig kokosdekke med vaniljesmak på toppen! Skulle du føle for å prøve deg på noe nytt neste gang du skal lage langpannekake, kan jeg varmt anbefale denne drømmekaken med vanilje og en sprø karamellisert topping av brunt sukker og kokos. Du kan erstatte en vaniljestang med ts ekte vaniljesukker.


Ta med langpannekake. Aase har bakt mange langpannekaker både på jobb og privat gjennom sin lange fartstid som matjournalist. Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. I tillegg til å være lettvint, er kaken både billig og drøy, så den passer de flestes økonomi, også.


For ikke å glemme at den også er lett å frakte med seg. Det er en typisk ta- med -kake. Bland mel og bakepulver rør det i, vekselvis med egg og kulturmel blandet med natron.


Hell røren i smurt eller papirkledd langpanne. Rør så inn saften av appelsinene. Dryss over kokos , perlesukker og kanel. Saftig og god kake med herlig smak av kokos. Vanligvis synes jeg kokos på kaker blir ganske tørt og kjedelig, men her er kokosen karamellisert og da blir den nydelig og saftig.


Fremgangsmåte: Start med varme opp melk og smør inntil smøret er smeltet. Visp så egg, sukker, og vaniljesukker til eggedosis. Sikt så inn mel og bakepulveret i eggedosisen. Vend det hele pent inn med en slikkepott, slik at den ikke mister luftigheten.


Kokoskake med lime er en saftig og god kake, som blir bare bedre av å stå en dag eller to i kjøleskapet. Den litt søte kokossmaken fra sukkerbrødet smaker perfekt med en syrlig smørkrem med lime. Med en så stor kake skal det godt gjøres å spise opp alt på en gang.


Skuffkake med kokos

Det gjør ingen ting - kaken er svært holddbar. Slik gjør du: Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Helgene er så travle at jeg sjelden rekker å sette meg ned for å gjøre noe som helst. Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne.


Bruk rikelig med epler. Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes. I stekeovnen: 2grader C, ca. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.


Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Server gjerne med litt krem eller vaniljeis. Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpannekaken som alltid funker.


Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur. Og best av alt, ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter. Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg