tirsdag 15. mars 2016

Fryse smørkrem

Det går helt fint:-) Jeg har frosset smørkrem mange ganger, både vanlig og sjokoladesmørkrem. Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner.


Lille ble syk og vi må avlyse barneselskap på kort varsel. Kaka var ferdig pyntet med smørkrem å alt. Kan vi fryse ned kaka slik at vi kan bruke den om en uke?

Du kan fryse med smørkrem (også smørkrem med kremost i) på. Men konsistensen på toppingen blir ikke helt perfekt og myk. Jeg pleier å fryse separat, da kan man tine og piske opp kremen igjen.


Så klart ikke som nybakt men godt læll synes nå jeg. Kaker som egner seg til å fryse gjør dessuten forberedelsene til store festdager vesentlig mye enklere. Når du kan gjøre det aller meste klart på forhån og kun ha de små detaljene å ta hånd om på selve dagen, blir det mindre stress og mer tid å tilbringe med gjestene.


Dessverre har det blitt slik at folk rynker på nesa når de hører ordet smørkrem , mye fordi det produseres mye kunstig, såkalt smørkrem. Smørkremen jeg har laget i denne rullekaken er ekte saker, og spør du meg bør den heller kalles dessertkrem.

Jeg vet ikke hvordan kaken blir når den er fryst. Men hvis du skal fryse den ville jeg fryst den etter at den er dekket med smørkrem og så pynte den med roser samme dag den skal serveres. En åpenbar løsning er selvsagt å fryse ned varene.


Få oversikt over holdbarheten på maten og bli flink til å datomerke, så sparer du både miljøet og lommeboka! Her er et lite grunnkurs i nedfrysing av varer. Jeg lager kaken ferdig med krem på, og fryser den. Før servering river jeg litt sjokolade over kremen.


Og for all del ikke margarin,men SMØR. De holder seg godt i fryseboksen i lang tid. Har brukt denne oppskriften i dag. Har aldri laget suksesskake før.


Stusser litt ved alt smøret som skal i kremen. Synes kremen ble vidunderlig helt frem til smøret skulle i. Jeg har kun tatt ca halvparten av smørmengden i, men synes likevel at kremen endret farge til mye lysere og minner nå mer om en smørkrem i smak. Men om det ikke fungerer å fryse må jeg la være å ta smørkrem på de de skal fryse.


Sent fra min SM-A310F via Tapatalk. Valg av krem kan variere, men det er mest vanlig å bruke en smørkrem eller en sjokoladeganache. De kan lages i utallige smaksvarianter og fargen bestemmer du selv.

Suksessterte fryser jeg også, og den kan i grunnen spises direkte fra fryseren også, så du trenger ikke engang huske på å ta frem for å tine i timesvis før besøk heller! Makroner er godt egent til å fryse ned. Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.


Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn myk smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser (ikke hvis bunnen er frossen). Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt.


Bare sørg for tining i kjøleskap og ikke i romtmperatur. Er makronene fylt med smørkrem , synes jeg fyllet kan bli litt kornete. Då samlar eg, mamma og tante oss på kjøkenet og kjevler, smører og brettar til den store gullmedalje.


I år som i fjor har vi laga ein haug med lefser som er fint pakka og fryst ned til jula. Lefsene er mjuke og saftige og fylte med ein smørkrem med masse kanel og smakar nydeleg godt! Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.


Kaken er kjempefin å fryse , også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg