torsdag 17. mars 2016

Saus til marinert kalkunbryst

Usikker på hva du skal ha til middag? Vi viser deg hvordan du lager saftig kalkunbryst med hvitvinsaus og neper. Slik steker du en hel kalkun. Bli inspirert av våre oppskrifter.


Sunt og veldig godt.

Bestill nå og betal ved utsjekking. Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen. Kalkunbryst er proteinrikt, magert, saftig og utrulig godt.


Jeg skal lage marinert kalkunbryst til middag i morgen og trenger tips til hvordan jeg skal lage saus ! Har søkt på oppskrift på nettet men finner da som oftest oppskrift basert på en hel kalkun, der innmaten. Skrell og kok potetene i ca. Legg dem deretter i et ildfast fat, fordel et par smørklatter over potetene og krydre med maldonsalt.

Her får du en oppskrift som for eksempel kan lages til nyttårsaften, med hasselbackpoteter, pastinakkpuré og saus. Vi prøvde oss nylig på helstekt kalkunbryst , og det kan anbefales! Vi brukte den naturelle utgaven, men man får også kalkunbryst ferdig marinert. Man får kjøttet i pakker på 7gram og 1. Jeg hadde planer om å lage appelsinsaus til , men glemte å kjøpe appelsinjuice. Marinert kalkunbryst med tranebærchutney Marinert kalkunfilet Her har vi brukt en ferdig marinert kalkunfilet i stekepose, som forkorter tilberedningstiden, og gjør det mulig å lage denne middagsretten til hverdags.


En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun. Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing. Klikk for oppskrift.


Aldri hadde de smakt saftigere kalkunbryst :-) jeg brukte litt mer chili, krydret godt med estragon og masse kværnet sort pepper. Langtidstekte med veldig mye mer hvitvin enn det som står i oppskriften,- dette for å få en god base til en fantastisk saus ! Stekte bryst hvor hver av de var på ca kg. For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra kalkunen.


Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør rett før servering. Det gir en blank og smakfull saus.

Hans favoritt er en saus basert på kylling- eller kalkunkraft, men det er også andre gode sauser som inneholder vin, gjerne en søtvin som port. Dette er oppskrift på kalkunsaus Craig Whitson har vokst opp med. Lag saus i formen etter at kalkunen er fjernet eller bruk en dyp panne eller gryte.


I noen tilfeller pr porsjon. Helt enig - marinert kalkunbryst er ikke godt. Jeg kjøpte store naturelle kalkunbryst som hadde salt, pepper og Ultra`s hjemmelagde kalkunkrydder på. Deretter snurret jeg dem til tykke pølser og brunet dem i pannen. Kokte ut pannen etterpå og tok vare på sjyen til sausen jeg skulle lage senere.


Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine. Server med kokte poteter og rosenkål. Nam dette var så utrolig godt og enkelt ! Et lite tips er å smøre kalkunbrystet inn i fersk lime saus for å få kjøttet saftig å godt! Overfør til en ildfast form og gni inn urtekrydderet som du har blandet på forhånd.


Sett steketermometer i den tykkeste delen av brystet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg