torsdag 3. mars 2016

Kjerringråd mot lungebetennelse

Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Selv om det er kroppens naturlige reaksjon for å kvitte seg med fremedlegemer i luftveiene, kan det bli slitsomt i lengen. Finn kjerringråd og hjelp mot flekker, kviser eller sølvpuss og mye mer her på Norges eldste kjerringrådleksikon på nett. Hoste - kjerringråd.


Min far har hatt lungebetennelse noen ganger, og han blir veldig syk - og klarer seg ikke uten antibiotika.

Gå til lege dersom du er veldig syk. Uansett - så må du drikke mye, ta det veldig med ro, ikke puste inn mye kald luft, ikke anstrenge deg slik at du blir veldig tungpusten - og rett og slett la kroppen bli frisk igjen. Lungebetennelse kan også utvikle seg til å bli alvorlig hos ellers friske personer. De fleste alvorlige lungebetennelser er forårsaket av bakteriegruppen pneumokokker.


Pneumokokkvaksinen som inngår som en del av barnevaksinasjonsprogrammet, beskytter sannsynligvis mot alvorlig lungebetennelse. Hvordan smitter lungebetennelse ? På nettet finnes det et hav av kjerringråd mot tørrhoste. Alt fra kamfer- eller mentolsalve på bena til hjemmelaget krydder te med honning og olivenolje er rådene.

Mange av kjerringrådene mot tørrhoste handler nok mer om at tro kan flytte fjell, ler Nordstrand og legger til at både krydder og olivenolje inneholder polyfenoler som kan ha en lindrende effekt ved hoste. Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år.


Visse typer sopp og protozoer kan i sjeldne tilfeller forårsake lungebetennelse. Har noen nnoen bra kjerringråd mot hoste? Jeg har hoste dag og natt i minst dager, og jeg får ikke sove om natta på grunn av hosten.


Har prøvd hostesaft, varmt vann med ingefær og honning og halstabletter. Jeppe skrev: Jeg har slitt med forferdelig tørrhoste de siste døgnene og knapt hatt blund på øyet de to siste nettene. Ved lungebetennelse og andre behandlingstrengende symptomer anbefales ifølge nasjonale retningslinjer antibiotikatypene erytromycin eller doksysyklin i 7-døgn, alternativt klaritromycin.


Vanlig penicillin hjelper som nevnt ikke mot denne bakterien. Bare unntaksvis er det påkrevd med sykehusinnleggelse for Mykoplasma lungebetennelse. Endelig en rynkekrem som virker. Kjerringråd mot ørebetennelse. Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd.


Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret, eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse. En hårføner rettet mot øret skal gjøre at ørevoksen smelter, noe som kan.

Lurer du på hva som hjelper mot hoste? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden har vi samlet gode kjerringråd mot hoste. Varm melk med honning.


Denne klassiske drikken kan hjelpe og virke lindrende ved kløende hals og hoste. Tilsett deretter en spiseskje honning, og rør ut. Ved mistanke om lungebetennelse bør man kontakte lege. Legen vil ofte undersøke lungene med stetoskop og kan da høre knatrelyder og endret pustelyd over det betente området i lungen.


Ved noen typer lungebetennelse er imidlertid pustelydene normale, dette er blant annet tilfelle ved mykoplasma-infeksjon. Tusen takk for at du minte meg på dette! Jeg har aldri hørt historien om bonden før, men jeg vet at jeg hadde lungebetennelse og at jeg var veldig syk… Jeg kom over en artikkel som fortalte at man skulle kutte topp og bunn av en løk, plassere den i en krukke, og plassere krukken ved siden av pasienten om natten.


Høres interessant ut i hvertfall, skal prøve det! Ellers så kommer jeg sikkert til å ta turen til legen i neste uke en gang hvis det ikke gir seg, men jeg må prøve å holde ut til over helga i hvertfall - jeg liker ikke å fly ned dørstokken hos legen bare pga bagateller. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne. Eksempler på gassdannende grønnsaker er løk, reddik, hodekål, rosenkål, erter, bønner og andre belgvekster samt halvkokte grønnsaker generelt.


Med andre or det kan hjelpe mot luftplager å ikke ha for mange av disse grønnsakene i samme måltid samt å koke grønnsaker til de er myke og ikke al dente. Det er imidlertid usikkert om de hjelper mot bronkitt. Slimløsende legemidler er ikke anbefalt ved kronisk bronkitt. Er du plaget med tung pust, kan du prøve en inhalator som vanligvis brukes mot astma. Behandlingen kan dempe hosten og gi bedre pust, men gjør deg ikke frisk av bronkitten.


Leger forskriver sjelden antibiotika mot bronkitt. Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen. Antibiotika virker ikke mot virus, men lungebetennelse som er forårsaket av virus går ofte over av seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg