fredag 11. mars 2016

Hostesaft tørrhoste

Tørrhoste er en ren irritasjonshoste. Du hoster ikke opp slim, hosten er uproduktiv. Noskapin er et reseptfritt legemiddel mot tørrhoste. Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes.


Lag din egen hostesaft. Plages du av tørrhoste anbefaler legen deg å lage deg din egen hostesaft , bestående av ingredienser som er supermat for immunforsvaret. Bruk en spiseskje sitronsaft, en teskje med revet ingefær, en teskje med kaldslynget honning og en spiseskje med varmt vann.


Rør sammen og drikk umiddelbart. Også kalt uproduktiv hoste, kommer av irritasjon og kløe i luftveiene, og kan låte litt gjøende. Grunnen til at tørrhoste ofte kalles for uproduktiv, er at du ikke hoster opp noe. Hosten har ingen funksjon i seg selv, utenom å fortelle deg at slimhinnene i halsen er irriterte.


Det er ikke bevist at hostesaft leger hosten. Likevel er det mange som sverger til dem, og synes det hjelper, sier farmasøyt Hilde Ariansen. LES OGSÅ: Dette kan være årsaken til langvarig hoste. Den plagsomme nattehosten. Ofte hoster man så mye at man sliter med å sove om natten - dette gjelder både ved tørrhoste og slimhoste.


Ved irriterende tørrhoste kan det være bra å bruke et hostedempende middel. Dette fungerer ved at selve hosterefleksen hemmes, slik at hosten stilner. Vitusapotek har hostesaft mot både tørrhoste og slimhoste.


Hostesaft tørrhoste

Hostesaft virker smørende og lindrende i halsen. Ved slimhoste skal slimløsende hostesaft benyttes. Ved tørrhoste bruker man gjerne hostedempende preparater.


Vær obs på at dersom du bruker det blodfortynnende legemidlet Marevan (warfarin) så skal du ikke bruke det hostestillende legemidlet noskapin uten etter samråd med lege. Gravide skal heller ikke bruke noskapin. Noen kaller det for irritasjonshoste også. Reseptfrie hostesafter kan forsøkes, men det er usikkert hvor godt disse faktisk virker. Det finnes likevel enkelte tips mot tørrhoste som du kan prøve ut.


Hostesaft tørrhoste

Om du har plagsom tørrhoste om natten, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med en lege som kan skrive ut resept på en litt sterkere hostesaft enn de som fås kjøpt reseptfritt, sier. Valg av hostemedisin alltid bør tilpasses årsaken til hosten. Ved bruk av hostesaft mot tørrhoste dempes hosterefleksen, og du får kanskje ikke hostet opp alt slimet. Midler uten morfin er reseptfrie og bør forsøkes først. Man bør unngå hostestillende medisin om man hoster opp slim.


Slim- eller tørrhoste ? Slik velger du rett medisin. Hoste i form av både slim- og tørrhoste kan gjøre at man ikke får sove når man skal det. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Hoste er en naturlig refleks som kroppen bruker for å fjerne fremmedlegemer i luftveiene, men her er et kjerringrå dersom hosten blir for slitsom. Produkter som hjelper mot tørrhoste.


Han mener at den dokumenterte effekten av etylmorfin i hostesaft i mange tilfeller ikke er god nok. Dette skal egentlig kun brukes når man har plagsom tørrhoste , men vi mener at det skrives. Hoste skal derfor ikke alltid behandles eller undertrykkes. Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke.


Har hatt influensa og tørrhoste. Solvipect inneholder alkohol, men i små mengder. Har aldri hørt om at morfin kan drikkes. Hvor raskt kan slik hostesaft virke? Blir man ikke sløv av morfin da?


Forsiktighetsregler Risiko for sekretansamling pga. Miksturen inneholder ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg