fredag 25. mars 2016

Gynekologisk undersøkelse innvendig ultralyd

De fleste forbinder ultralyd med graviditet, men vi kan også bruke ultralyd til å undersøke forhold i kvinnens underliv. Ved en enkel gynekologisk undersøkelse kan legen ta en livmorhalsprøve av deg. Konsultasjon hos en gynekonebærer ofte gynekologisk undersøkelse og innvendig ultralyd - undersøkelse.


Gynekologisk rutineundersøkelse anbefales hvert 3. Undersøkelsen omfatter ultralydundersøkelse av livmorhals, livmor og eggstokker. Et lydhode med ultralydgele og kondom utenpå føres inn i skjeden.

Når tar man innvendig og når tar man utvendig ultralyd ? Innvendig ultralyd tar vi normalt alltid ved vanlig gynekologisk undersøkelse. Noen kvinner opplever imidlertid at blødningene er så kraftige at det går ut over livskvaliteten. Enkelte kan blø så mye at de får lave jernlagre eller lav blodprosent. Vår gynekolog gjør gynekologisk undersøkelse med innvendig ultralyd av livmor og eggstokker. Dersom man tar celleprøve kombineres dette gjerne med en mer generell gynekologisk undersøkelse.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Konsultasjon hos gynekonebærer samtale og undersøkelse hos legespesialist i kvinnesykdommer og fødselsmedisin. Spesialisten vil gjerne foreta gynekologisk undersøkelse , innvendig.

Vika fysikalske Institutt AS. Arbins gate 1 Oslo. Har du behov for undersøkelse hos gynekolog?


Aleris har mange gynekologer med lang erfaring innen både utredning og behandling av sykdommer og plager i underlivet. Våre gynekologer gjennomfører en innvendig ultralyd rutinemessig ved alle gynekologiske undersøkelser. Vi tilbyr også 3D – ultralyd hos gynekolog. En 3D – ultralyd kan uansett være en teknisk vanskelig undersøkelse fordi flere betingelser må være tilstede for å lage gode bilder.


Dette er inkludert i prisen. Fosterets ansikt må være vendt oppover mot mors mage. Det man oftest vil sjekke ved undersøkelsen er om det finnes celleforandringer i livmorhalsen som er et forstadium til livmorhals-kreft. I tillegg til dette kan man blant annet sjekke for klamydia, sopp, bakterier i skjeden og andre kjønnssykdommer.


Selve undersøkelsen tar som regel bare noen få minutter. Det er mulighet for prøvetaking (som feks celleprøve, bakterieprøve eller liknende) og ultralyd. Alle får svar på prøvene sine.


Svar sendes som regel via sms (hvis ønskelig). Det kan være beroligende å få avklart årsaken til symptomene ved en gynekologisk undersøkelse. Plager i overgangsalder – østrogen osv.


Ultralyd avdekker eventuelle endringer på livmor eller eggstokk.

Innsetting av p-stav. Infeksjoner, smerter, kløe, og utflodsplager. PCO, cyster, endometriose, muskelknuter i livmor.


Det benyttes ultralyd i både 2D og 3 alt ettersom hva som er formålet med undersøkelsen. Se egen side om ultralyd for å lese mer om de ulike undersøkelsene og for å finne ut hva du bør velge. Man kan få mistanke om diagnosen ved gynekologisk samtale og undersøkelse med ultralyd. I noen tilfeller er det behov for kikkhullsoperasjon og vevsprøver for diagnose og behandling.


Behandlingsmodaliteter. Det finnes ulike gode behandlinger mot urininkontinens – i svært mange tilfeller kan man bli helt fri fra plagene. Hei Skal på innvendig ultralyd i morgen.


Noen andre som har gjort det i første trimester(uke 9) er det vondt? Er det farlig for spiren?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg