onsdag 9. mars 2016

Bakt potet vegetar

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Finn laveste nettpris her. Bakt potet kan serveres med mange ulike typer fyll. Denne er med stekt sopp og crème fraîche, servert med avocadosalsa ved siden.


Kan lages i ovnen eller på grillen.

Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre mange andre vegan- og vegetaroppskrifter. Potet på pizza er nok litt vanligere i Italia enn i Norge, men det er overraskende godt altså! Også smaker det ekstra godt med gode oster, masse fennikelfrø og frisk romarin. BAKT POTET – VEGETAR stor potet pr person, eller to små. Potetene vaskes godt og pakkes i aluminiumsfolie.


Fyll – to porsjoner: En liten boks mais I paprika i små terninger 1– 2gram fersk sopp, i skiver, stekes Krydres godt med salt og pepper. Jeg spiser for lite bakt potet. Og fryktelig enkelt!

Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie. Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.


Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Bak den og bak den og bak den og bak den! Det er nemlig da poteten blir best, synes jeg. Myke og gode poteter som dufter aldeles herlig når du åpner dem. Dette er skikkelig kosemat.


Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer. En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Hva med å servere bakt potet fylt med klassisk taco-tilbehør ved neste anledning? Her er poteten fylt med taco-kjøtt, mais, salsa, ost og rømme.


Food truck med bakt potet ! Ambulerende foodtruck som leverer bakt potet og drikke!

Utsøkt smak og gode råvarer. Du kan tenke bakt potet -fyll (vegansk rømme, mais, tofubacon kanskje?), typisk tacofyll (bønnestuing, mais, cashewost) er også godt. Eller du kan gjøre som meg i dag – og fylle den med avokado, kikerter, granateple og koriander. Når potetene er ferdig bakt , kutt et snitt i dem på langs og fyll med tofublandingen.


Server veldig gjerne med en klatt Oatly imat creme fraiche på toppen og grønn salat ved siden av. Se også min andre oppskrift på bakt potet , med vegansk pølse, mais og hvitløksmør. Middag Hverdag bakt potet Potet barnevennlig Vegetar.


Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg kveldskos. Søtpotetene må stå i omnen til dei er mjuke, og kikertene må stå til dei er sprø. Nydelig bakte poteter fylt med krydret farse, mais, rømme og tortillachips. Har du lyst på en liten kveldsrett nå som sommerkveldene er lyse?


Bakte poteter på grillen istedenfor stekeovnen? Denne bakte søtpoteten er et nydelig valg. Med avokadokrem og litt tomatsalat blir dette en smaksrik rett servert sammen med litt spekeskinke eller som tilbehør til kjøtt eller fisk fra grillen. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr.


Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg